Menü Bezárás

Egyszerre meghaladni a tradíciót és a modernitást: ázsiai kortárstánc a Bethlen Téri Színház színpadán

Franciaországon keresztül érkezik az ázsiai kortárstánc legnevesebb szervezetének előadása Budapestre.

Budapest mellett csupán Párizsban lép színpadra a Korea Dance Abroad (KDA) három profi koreográfusa, akik egy, a kontinensen kívül már jól ismert és díjazott produkcióval érkeznek Európába. A francia főváros után egyedülálló módon csak a Bethlen Téri Színházban látható az az unikális előadás, mely háromszor huszonöt percben, három különböző perspektívából közelítve ad ízelítőt a távol-keleti ország kortárs táncművészetének esszenciájából.

A See-Saw (25’), a Want (25’)  és a Homo Lupiens (25’) olyan fiatal táncművészek megnyilatkozása, akik több száz helyszín közül döntöttek a hetedik kerületi teátrum mellett.
Az előadást mindössze egy alkalommal, november 15-én kedden 19:00-kor tűzi műsorára a Bethlen. Az előadás szüneteiben meglepetéssel készülnek a KDA megálmodói, köztük Sin Ae Park, aki 2014 óta vezeti a szervezetet.

A KDA non-profit formában a koreai táncművészet nemzetközi platformokon való bemutatását tűzte ki célul, ezzel támogatva a koreai művészeket és népszerűsítve kultúrájukat világszerte. Soraiban tudható többek közt Eunhye Ku, Seiseung Lee és Kyoung Shin Kim, akik mind jól ismert koreográfusok az ázsiai színpadokon. A Nemzetközi Monotánc Fesztiválnak köszönhetően pedig hazánkkal, azon belül is a Bethlen Téri Színházzal ápolnak immár stabil hagyományokkal bíró kapcsolatot. Ezzel az együttműködéssel is szeretné a Bethlen Téri Színház erősíteni a nemzetközi jelenlétét, melynek hosszútávú célja, hogy a főváros legnevesebb külföldi produkciókat bemutató stúdiószínházává nője ki magát.

A KDA együttműködési és kulturális csereprogramok segítségével is népszerűsíti a koreai táncművészetet. Az előadás fő támogatói az Asia Culture Centre Foundation és Asia Culture Center.

Az előadásokról részletesebben itt olvashat.

Kapcsolódó bejegyzések