Párbeszéd koncertek

Őszi koncertek:

szeptember 26.
Garami Gábor (ütős) és Bede Péter (fúvós)

október 17.
Cserta Balázs (fúvós) és Eredics Salamon (fúvós)

november 14.
Tóth Ádám (hegedű, brácsa) és Lipics Viola (hegedű)

december 11.
Danhauser Pál (hegedű, brácsa) és Sztankovszky Domonkos (hegedű, brácsa)

2017 februárjában új zenei sorozat elindítására vállalkoztunk. A Párbeszéd koncertsorozat a hazai dzsesszélet kiemelkedő alakja, Dresch Mihály (szaxofon, furulya) és az elementáris hangú énekes, Tintér Gabriella nem minden napi zenei barangolásával indult útjára.

Tintér Gabriella Tinti:
„Nagyon örültem, amikor Szögi Csaba barátom felkeresett azzal, hogy szeretne egy párbeszédes koncertet létrehozni, melyben két, más zenei világból érkező előadóművész kommunikál egymással és a közönséggel. Dresch Misivel fogjuk ezt a csodálatos zenei barangolást véghezvinni: különböző zenei stílusok, népdalok eredetiben és kicsit másképpen is. Egy nagyon érdekes fúzióban lesz részünk. Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel!”

A Párbeszéd koncertekről:
Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet és zenei világ – a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. A havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, amik egyszeriek és megismételhetetlenek. Az esteket összeköti egy, a művészek által választott zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen az előadók között a zeneművészet majd’ minden ága képviselteti magát.

A felkért muzsikusok között van jazz és kísérleti zenész, rádiós műsorvezető, Junior Prima díjas, Népművészet Ifjú Mestere, Liszt díjas, Érdemes és Kiváló művész, vagy éppen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jelenlegi vagy volt hallgatója.
A Párbeszéd sorozat tanácsadó-szerkesztő stábjában pedig olyan elismert szakemberek, mint Gombai Tamás és Lázár Zsigmond.

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Korábbi koncertek:

február 28.
Az első hang – Tintér Gabriella (ének) és Dresch Mihály (szaxofon)

március 28.
Papp Endre (brácsa) és Péter Tamás (hegedű)

április 18.
Ágoston Béla (szaxofonok, steel drum, ütőgardon, duda, brácsa) és Szabó Dániel (cimbalom)

május 23.
Túri Luca (hegedű) és Csenki Zalán (koboz)