Menü Bezárás

Dél-Koreai koreográfia nyerte a XI. Nemzetközi Monotánc Fesztivál díját

A dél-koreai Something unfaded című előadás nyerte a XI. Nemzetközi Monotánc Fesztivál díját. 

A május 21. és 25. között megrendezett XI. Nemzetközi Monotánc Fesztivál fődíját a közönség szavazati alapján Kim Won dél-koreai táncművész Something unfaded című koreográfiája kapta. A díjnyertes alkotás az állandóságban rejlő értékeket tárja fel, és azokat a lehetőségeket kutatja, amelyek túllépnek a fizikai test korlátain. 

Az ötnapos eseményen tizenhárom monotánc előadást láthatott a közönség hat ország művészeitől. A fesztivál különlegessége volt, hogy öt dél-koreai táncművész koreográfiája is bemutatásra került, köztük Kim Won díjnyertes alkotása. 

Gergye Krisztián God by(e) myself című előadásával indult a fesztivál táncelőadásainak sorozata, amelyet a művész képzőművészeti kiállítása követett. Az idei évadban 35 éves Közép-Európa Táncszínház művészei Pataky Klári, Vasas Erika és Barna Krisztián koreográfiáival léptek fel. A nemzetközi táncművészeti programsorozat előadásai lelkes fogadtatásra kerültek a közönség részéről. 

A rendezvény kísérőprogramjai között szerepeltek fotókiállítások, filmvetítések, szakmai beszélgetések és táncszakmai workshopok, amelyeken a résztvevők dél-koreai mesterektől tanulhattak. 

A Bethlen Téri Színház és a Közép-Európa Táncszínház következő nemzetközi táncművészeti fesztiválja a 13. Sissi Őszi Tánchét (SŐT7) lesz 2024 novemberében. 

Kapcsolódó bejegyzések