Menü Bezárás

Horoszkóp-állítás a lelked körül

Kör-relációk a Bethlen Téri Színházban

Különleges premierrel zárja a 2022/2023-as évadot a Bethlen Téri Színház.

Színházunk visszatérő művésze, Bérczi Zsófia – aki korábban a Szőnyeg és a Tara teknője című produkcióival nyűgözte le a Bethlen nézőit – mosta a horoszkóp-állítás rejtelmeibe vezet be minket, és visz el egy különleges, spirituális utazásra Sipos Orsolya és Hrotkó Csenge társaságában.

Mindannyiunkat érdekel a horoszkóp, a sorsunk vagyis, hogy mit tartogat számunkra a jövő. A Kör-relációkban a bolygóállítás módszerével a három művész horoszkópjainak bolygói elevenednek meg, szólalnak meg a színpadon.

„Számunkra is megdöbbentő, ahogyan egy-egy bolygóentitás – vagyis egy-egy énrészünk – a legkülönfélébb archetípusos alakokat ölti magára, hogy kifejezze hogylétét, érzéseit és gondolatait” -vélekedett Bérczi az előadásról, majd hozzátette:

“Az előadás az asztrológusok számára valamennyi többletjelentést hordoz, de az alkotótársaimmal a célunk az volt, hogy bárki számára érthető és élvezhető legyen a Kör-relációk, remélve, hogy a spirituális élmény mások számára is kapaszkodót nyújthat vagy kérdéseket indíthat meg bennük.”

Az előadásról:

„Van egy színház, végtelen és mibennünk lakik, világtalan angyalaink játszogatnak itt …”

Talán mindannyiunkat foglalkoztat, hogy megismerjük belső motivációinkat és korlátainkat. Lehet, hogy észrevesszük az összefüggéseket az ismétlődő környezeti történések, és az arra adott reakcióink között. Egy horoszkóp – ha értünk a megfejtéséhez – megmutatja ezeket az összefüggéseket. Izgalmas elképzelni egy belső színpadot, melyen különböző entitások törekszenek az érvényesülésre, élik természetük és lehetőségeik szerint az „életüket”, ami megnyilvánulásainkat és élethelyzeteinket adja ki. Előadásunkban egy intuitív személyiségelemző módszer, a horoszkópállítás segítségével a szereplők, a padlóra nagyított horoszkópábra elemeire állva, médiumként közvetítik a kiválasztott személy bolygóanalógiák szerint beazonosítható én-részeit és ezek viszonyait.

Én-részek: Sipos Orsolya, Hrotkó Csenge, Bérczi Zsófia
Zenész: Tóth Szabi
Fej-szimbólum készítés: Maginé Bérczi Katalin
Koncepció, előadás- és látványterv, rendezés: Bérczi Zsófia

Támogató: Kulturális és Innovációs Minisztérium

Az Élőkép Színház – képi-asszociatív dramaturgia mentén építkező – vizuális színházi előadásokat, élő képzőművészeti alkotásokat hoz létre. Alapítója és vezetője Bérczi Zsófia, vizuális kommunikáció tervező, aki formailag és tartalmilag is újszerű látásmóddal kísérletezik, elképzeléseit, látomásait a legkülönbözőbb előadó- és képzőművészeti formákban, ezek ötvözeteiben kelti életre, mindig törekszik az interdiszciplinaritásra.

Az előadás hossza 90 perc.

18 éven felülieknek ajánlott

Kapcsolódó bejegyzések