Menü Bezárás

Hatalmas sikerrel zárult a 11. Vendégváró Fesztivál a Bethlenben

A Bethlen Téri Színház ismét határon túli teátrumot fogadott a Vendégváró Fesztivál keretein belül: idén a Kosztolányi Dezső Színház érkezett Budapestre. A szabadkai társulat előadásai zajos sikert arattak, mindhárom este teltházzal zárult.

Az alábbi előadásokat láthatta a közönség a fesztiválon:

Az első estén Lovas Ildikó: Amikor Isten hasba rúg című darabja érkezett a Bethlen színpadára, Urbán András rendezésében. Rendkívül provokatív, hátborzongató elemekkel tarkított előadást láthatott a közönség: a zene, a meztelenség és a szexualitás hármasa tette feszültté és elgondolkodtatóvá a darabot.

Az Úr nevében című előadást szintén Urbán András rendezte, melyben egy igazi disznófej is szerepet kapott. Az ‘egy politikailag brutálisan inkorrekt előadásként’ definiált produkció olyan univerzális, mindenkit foglalkoztató kérdéseket feszeget, mint a szerelem, szenvedély és a férfi női kapcsolatok, azonban itt nem áll meg. Tabudöntögetővé a vallási ellentétek, a demokrácia intézménye és a migrációs válság kérdéseinek színpadra vitelével vált.

A 11. Vendégváró Fesztivált Hegymegi Máté által rendezett A föld fia című ötszereplős produkciójával zártuk. A felnőtteknek szóló darabban a család, mint egység áll a középpontban, eköré épül a történet, ami a természetben, egészen pontosan egy erdőben játszódik. A darab különlegességét az adja, hogy a színészek a természet hangjainak utánzásával modellezték az élő erdő zajait, mindeközben életben tartva és nevelve Kallét, a félig a földbe, gyökerek közé nőtt kisfiukat.

Köszönjük nézőinknek, hogy ismét a Bethlent választották, és várjuk Önöket szeretettel további előadásainkra is!

Kapcsolódó bejegyzések