Menü Bezárás

Sztárparádé várható a Bethlen Téren, a 14. Arany Medál-díj átadóján

December 5-én éjfélig lehet leadni a szavazatokat a 14. Arany Medál-díj jelöltjeire. Idén két hivatalos imázsfilm, valamint egy meglepetésvideó is készült a díj kampányához. A díjátadót december 14-én ismét a Bethlen Téri Színházban rendezik meg, az eseményt Juhász Anna irodalmár vezeti.

A közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik a 2022-es évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, önálló kötetet vagy folyóiratközlésre adott szöveget publikáltak.

A Navarrai Mészáros Márton újságíró-szerkesztő által 2008-ban alapított kitüntetéshez idén két hivatalos imázsfilm is készült. Csonka András, Domán Kornél Cornelius, Szacsvay László színművészek és Szaniszló Judit író a közönségdíjak fontosságáról beszélnek.

Az Arany Medál-díj másik idei kampányfilmjében Gombó Viola Lotti színművész a pályakezdés nehézségeiről és a visszajelzés erejéről vallott.

Idén készült egy meglepetésvideó is, amelyben Magyarország legidősebb aktív színpadi színésze, Csernus Mariann, Kossuth-díjas színművész buzdít szavazásra. A 94 éves alkotó novembertől a Vizsolyi Biblia 2.0 című előadásban látható a Bethlen Téri Színházban.

A korábbi évek zenei fellépői között találni többek közt Földes László (Hobo), Kossuth-díjas bluesénekest-dalszerzőt, a Blahalouisiana beat-rock/pop-soul zenekar tagjait, valamint Schoblocher Barbara énekesnőt.

A korábbi években többek közt olyan művészek vehették át a díjat, mint Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, vagy Molnár Piroska. Szász Jánost, Till Attilát, Enyedi Ildikót filmrendezőként, Nádas Pétert, Háy Jánost, Dragomán Györgyöt írói munkásságukért díjazták.

A voksok a budapesti Bethlen Téri Színház, a budapesti 6szín teátrum és a debreceni Apolló Mozi mellett idén először a Miskolci Művészetek Házában (Uránia & Béke mozi), valamint e-mailben – aranymedaldij@gmail.com –  is leadhatóak.

A szavazatokat az alábbi kategóriákban várják:

  • Az év írója
  • Az év színésze
  • Az év színésznője
  • Az év rendezője
  • A legígéretesebb fiatal tehetség díja
  • Életműdíj

aranymedaldij.hu
facebook.com/aranymedaldij
instagram.com/aranymedaldij
wikipedia.org

Kapcsolódó bejegyzések