Menü Bezárás

Egészségügyi szabályaink

Frissítve: május 15., majd július 5-én

Kedves Nézőink!

Örömmel újságoljuk, hogy 2021 júniusában már személyesen is találkozhatunk. Szabadtéri programjaink mellett a nyár folyamán néhány előadás erejéig, kísérleti jelleggel a színháztermben is tartunk előadásokat. 
Ezek látogatása – a hatályos kormányrendeletbe foglaltakon túl – a lenti egészségügyi szabályok betartásával lehetséges.

Ha jegyekkel kapcsolatos kérdés merül föl, kérjük, keresse jegypénztárunkat (jegy@bethlenszinhaz.hu; +361 999 0661).

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

A Bethlen Téri Színház munkatársai

A Bethlen Téri Színház is csatlakozott a koronavírus-járvány terjedésének csökkentését célzó színházi összefogáshoz, amelynek keretében a színházak több közös szabályban állapodtak meg. 

Figyelembe véve a Bethlen különleges adottságait – befogadó színházi működés, variálható mobil nézőtér, 90 fős maximális nézőtér – a következő szabályokban és intézkedésekben állapodtunk meg:

 1. A színház programjainak látogatásakor július 5-től nem szükséges a védettségi igazolvány fölmutatása érkezéskor. Azon nézőinktől, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal azt kérjük, feltétlenül viseljenek orrot és szájat is eltajaró maszkot a színház épületében. 
 2. A színházba érkezők testhőmérsékletét a bejáratnál érintésmentes hőmérővel ellenőrizhetjük (37,5 C foknál magasabb testhőmérsékletű nézőt sajnos nem engedhetünk be).
 3. A színház egész területén – beleértve a nézőteret is – maszk, vagy egyéb, orrot és szájat eltakaró sál vagy kendő használata kötelező. Ennek hiányában a színház épületébe belépni tilos, illetve levétel esetén kollégáink felszólíthatják a távozásra.
 4. Színházunkban kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk, s kérjük nézőinket, hogy az épületbe való belépéskor használják a kihelyezett eszközöket. 
 5. Ha betegnek érzi magát kérjük, hogy maradjon otthon! Minden esetben arra törekszünk, hogy a megvásárolt jegyeket visszaváltsuk / átcseréljük.
 6. Fokozzuk a takarítás és a fertőtlenítés gyakoriságát, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek fertőtlenítése.
 7. A színházteremben a levegő cseréjéről egy nemrég beépített berendezés gondoskodik, amely kétóránként teljesen friss levegőt juttat a térbe.
 8. A szokásosnál kevesebb nézőt fogadunk előadásainkra – minden 2. széken ülhet néző.
 9. A nézőtérre be- és kijutás kollégáink irányításával szakaszosan, és a szokásosnál hosszabban zajlik, az esetleges torlódás elkerülése érdekében. 
 10. A rendezvények lebonyolításában kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező munkatársak vesznek részt. 
 11. Kérjük kedves Nézőinket, hogy ha erre lehetőségük van, jegyüket online vegyék meg.

Munkatársaink és nézőink egészségének megőrzése érdekében kérjük, Önök is tartsák be a fentieket! Ha kérdése merülne fel kérjük, érdeklődjön az jegy@bethlenszinhaz.hu vagy a + 36 1 999 0661 telefonszámon.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

A Bethlen Téri Színház munkatársai