Menü Bezárás

Dance Open Plusz – téli intenzív kurzusok a KET szervezésében

Az ősszel elindított Dance Opent december 27-én, 28-án és 29-én egy három napos téli intenzív DO Plusz zárja. Most bárki kipróbálhatja a baba-mama tornát, a dinamikus jógát, a kortárs és a művészi táncot vagy akár a Feldenkrais módszert.

A program:

Balla Katalin: Baba-kontakt 1/2 évestől 1 évesig
9:30-10:00 (27-28-án)
Balla Katalin: Baba-kontakt 1 évestől 2 évesig
10:00-10:30 (27-28-án)
Bárdos Adrienne: Feldenkrais
11:00-12:30
Rónay Dóra: Dinamikus jóga
13:00-14:30
Bakó Gábor: Művészi jazztánc
15:00-17:00
Hámor József: Kortárs tánc mozdulatok a zenében
17:30-19:00
Bora Gábor: Balance of energies – kortárs tánc
19:30-21:00

Jelentkezés és további információ, közvetlen a mesterek elérhetőségein!

Balla Katalin
BABA-KONTAKT

Szülővel-szülőkkel

„Az órát két dolog inspirálta. Az első egy könyv, …. A másik, a legifjabb lányom érkezése, aki most egy éves. És igen, a 10éves osztálytanítója arról mesél, éhesek a gyerekek és nem a gyomrukkal…szomjúhozzák a közelséget, az intimitást, az érintést!
– A könyv a természet közeli élet egyik elemére, a gyerekek háton hordozására hívja fel a figyelmet, s tárja elénk az így felnövők viselkedés-mintáit, megoldás-mechanizmusait, nagyon harmonikus társadalmukat…elgondolkodtató az ok-okozat. Tudom, hisz én is itt élek, mi, akik városokban és országokban élünk – távol az erdőtől – nem a betevő megszerzésével töltjük a nap 24 óráját. Emiatt gondolom, hogy „csak” magunkon hordozni a kis lelket zajban, bűzben és zavarban, a mobiltelefonok és a pénz világában még nem garantálja felhőtlen boldogságukat. Az érintés és a figyelem viszont megadható. Kezdjük el minél előbb gyakorlatát. Ehhez szeretnék társul szegődni, most 2x fél órában, ami betekintést enged a 2013 januárjában induló folyamat alapjaiba.
Mozogjunk együtt, vezessenek ők, s mi hagyjuk ezúttal is. Könnyű öltözékről Ti, ihletett Bach zenéről én gondoskodom.”

Balla Katalin tíz éves tánc-tanítói tapasztalattal, már végzett koreográfusként szerez képesítést Kokas Klára – Kodály tanítvány – posztgraduális fejlesztő gyermekprogramjában. Itt pocakosoknak szervez foglalkozást, Reikort Ildikó művész-terapeutával vezet három éveseknek zenei-táncos órákat. Mára nagycsaládos (négy gyermek) édesanyjaként, tart a legkisebbeknek órát.

Óradíj: 1200 Ft/alkalom (30 perc)

Jelentkezés: Pete Nóra
+36305681628
tuvg@freemail.hu


Bárdos Adrienne
FELDENKRAIS
– test és mozgástudatossági módszer

Az órákon a mozgások kicsik, hogy tudjunk rájuk figyelni. Egy-egy hétköznapi mozdulatra keresünk optimálisabb megoldást, úgy, hogy kipróbáljuk a mozdulatot és figyelünk arra, hogy mit érzékelünk közben. Megnézzük testünk mely elemei (amire nem is gondolnánk..) tudnának részt venni a mozdulatban, hogy az könnyebb, hatékonyabb, harmonikusabb vagy akár fájdalom mentesebb legyen. A tanár nem mutatja a mozdulatot, inkább kérdez. Van idő a keresgélésre és elmélyülésre. Régen elfelejtett vagy meglepően új test- és mozgásélmények jönnek elő.
Ajánlom: táncosoknak, színészeknek, zenészeknek, mert olyan részeit és összefüggéseit ismerhetik meg mozgásuknak, amit eddig esetleg nem és fel tudják használni működésükben.
Akik önmagukat szeretnék jobban megismerni.
Akik mozgásrendszeri fájdalommal vagy nehézségekkel élik mindennapjaikat.

Bárdos Adrienn a Bölcsészettudományi Egyetem után 1992-95 között Bécsben, a négyéves Feldenkrais tanárképzőre járt.  2006 óta vannak órái a Trafóban, bemelegítő órákat tart évek óta a Kontakt-Budapest fesztiválon. Kálmán Ferenc Body Mind Centering oktatóval és Váradi Katalin Alexander tanárral a „3 evezős egy csónakban” sorozatban hétvégi workshopokat tartanak. 2005 óta tanít a SOTE Egészségügyi Főiskolán gyógytornász hallgatókat. Gyakran tart bemutatókat az Alternatív mozgás és masszázsterápiát tanuló természetgyógyászoknak.

Óradíj: 1800 Ft/alkalom (90 perc)
Bérlet a három napra: 5000 Ft

Jelentkezés: Bárdos Adrienne
+36209621335
www.feldenkrais.hu

Rónay Dóra
DINAMIKUS JÓGA

A jóga MINDENKIÉ!
8 éve része a jóga az életemnek, tanításait 3 éve adom át a hozzám járó gyakorlóknak.
Több mint egy évtizednyi televíziós munka után kerestem valamit, ami a médiumokban való szereplés melléktermékeként megjelenő rohanós, stresszes életvitelből kiutat jelent.
Olyasmit találtam, ami eleinte jótékony tüneti kezelés volt, később pedig egy teljes életformaváltást és egészen más értékrendet hozott az életembe. A teljesség felé vezető úton a jóga filozófiája és ezzel egy időben a kívülről befelé haladó, önmagammal való munka lett a legfontosabb feladatom. Mestereimtől, Kádár Zoltántól, Papp Józseftől és Varga Judittól kaptam segítséget mindehhez. Az út hosszú, és még sok van előttem, de amit eddig megtettem, és megtapasztaltam, szeretném megmutatni másoknak is. Az oktatóképzést a fent említett mesterek képzésein végeztem, 2009-ben, és azóta is, hiszen a jóga nem egy véget érő tanulási folyamat.

Feladatomnak érzem, hogy a jóga gyakorlásában rejlő jótékony hatásokat megmutassam, és elérhetővé tegyem mindenki számára. Azok, akik a jógával, mint az életük vezetését meghatározó életformával foglalkoznak, (magukévá téve a jóga filozófiáját, és a fizikai út felől haladnak befelé, az elme megismerése és uralása irányába), valószínűleg egy Asramban, egy autentikus jóga központban tanulják és gyakorolják a számukra legideálisabb jóga típust. A Dance Open Plusz rendezvény keretén belüli jógafoglalkozásokat olyan érdeklődőknek ajánlom,  akik egyelőre még a jóga fizikai oldalával ismerkednek, és akik számára az erőnlét, a testi egészség, a napi feszültség és a stressz levezetése, illetve az ellazulás (és annak megtanulása) a cél.
A rendezvény mindhárom napján másfél óra dinamikus gyakorlást tartunk, ahol az óra végére minden izmot átmozgatunk, garantáltan kikapcsoljuk az agyunkat, ellazultan, de mégis energiával telten hagyjuk el a termet. Az ászanákat egybefűzve, légzésszinkronnal végezzük.
A jóga jót tesz a testünknek, lelkünknek. Javítja a tartást, beállítja az anyagcserét, felfrissíti a vérkeringést, optimalizálja a vérnyomást és a nyirokműködést, nőknél beszabályozza a menzeszt… Rendszeres gyakorlásával „test-tudatosak” leszünk, harmonikussá, energikussá és egészségessé válunk.
Mindenkit szeretettel várok, különösen azokat, akik eddig azért nem közeledtek a jóga felé, mert úgy gondolták, hogy a jóga lótuszülésből és mantraéneklésből áll, statikus, és csak a hajlékonyaknak való!
A gyakorláshoz nem kell más, mint kényelmes öltözet (gombok, patentok nélküli nadrág és póló) Érdemes jógamatracot, vagy polifómot hozni (ha akad otthon), de néhányat a helyszínen is tudunk biztosítani.

Óradíj: 1800 Ft/alkalom (90 perc)
Bérlet a három napra: 5000 Ft

Jelentkezés: Rónay Dóra
+36309400790
dora.ronay@gmail.com

Bakó Gábor
MŰVÉSZI JAZZTÁNC

A hazai táncélet jeles képviselője, amelynek elismeréseként EuroPAS díjjal tüntették ki. Számos nagysikerű magyar és külföldi zenés darab koreográfusa, társrendezője. 26 éve tanít, képez táncosokat. 11 éven át a Győri Nemzeti Színház vezető koreográfusa volt. Jazztánc vonalon a régi és az új stílusokból egy önálló jelrendszer kifejlesztésén dolgozik nagy hangsúlyt fektetve a klasszikus balett alapokra. Néhol virtuóz, energikus, robbanékony, máshol lassú és kifinomult mozdulatokkal tölti be a mozgásteret, amely jelentősen fejleszti a fizikai állóképességet. Lendületes forgás- és ugráskombinációkkal dolgozik igen széles skálájú jazz zenékre, használva a zenei súlyokat, valamint a zenei színeket. Napról napra fejleszti növendékeit, hosszú távon gondolkodik. Sok egykori növendéke komoly együttesekben táncol. Kitartásuk, kondíciójuk, állhatatosságuk elsőrangú.

Óradíj: 2000 Ft/ alkalom (120 perc!)
Bérlet a három napra: 5500 Ft

Jelentkezés: Bakó Gábor
+36209566640
tanceloadas@gmail.com


Hámor József
KORTÁRS TÁNC MOZDULATOK A ZENÉBEN

mindenkinek

Az órák során célom a koordinációs képesség, a testtudat és a ritmusérzék fejlesztése a tánc nyelvén keresztül. A tréninggyakorlatok, a tánckombinációk és a kisebb koreográfiák által szeretném a résztvevőket egy „kellemesen kemény” fizikai élményben részesíteni.
Koordináció, testtudat, ritmus!

Hámor József a Gangaray Dance Company művészeti vezetője. 1994-ben végezett a Magyar Táncművészeti Főiskolán, majd  a Magyar Fesztivál Balett, Experidance, Miskolci Táncszínház, Frenák Pál Társulat, Budapest Táncszínház, PR Evolution Company, Pataky Klári Társulat, Gergye Krisztián Társulat, Bozsik Yvette Társulat, Duda Éva Társulat előadásaiban vett részt. 2006 óta a Közép-Európa Táncszínház egyik állandó tréningvezetője Harangozó Gyula és Imre Zoltán díjas.

Óradíj: 1800 Ft/alkalom (90 perc)
Bérlet a három napra: 5000 Ft

Jelentkezés:  Hámor József
+36203707827
gangaraydance@yahoo.com


Bora Gábor
BALANCE OF ENERGIES – KORTÁRS TÁNC

Kezdő-középhaladó

Az óra bemelegítő, rávezető gyakorlatokkal kezdődik, földön és álló helyzetben. Középgyakorlatok, diagonál kombinációk és koreográfia következik az óra második felében. Erőteljes fizikalitás, lágy, íves mozdulatok, gyors ritmusok és könnyed, lendületes mozgások váltakoznak. Hangsúlyt kap a folklór és a kontakt is. Plasztika, dinamika, ritmus, energia, testtudat. Dinamikus, felszabadult órára lehet számítani és sok táncra!

Bora Gábor tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskola Táncművészeti szakán kezdte. A Pécsi Nemzeti Színház, majd a Közép-Európa Táncszínház tagja volt. A Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc pedagógus szakán tanult, jelenleg szabadúszó táncművész és táncpedagógus. 2010-ben az évad legjobb férfi táncosa volt. Szerepelt színházi darabokban, balettekben, operákban, operettekben, revükben, musicalekben, prózai darabokban, szabadtéri produkciókban, filmekben és kortárs táncszínházi darabokban, valamint dolgozott a színházi és a kortárs táncszínházi koreográfusok szinte valamennyiével.

Óradíj: 1800 Ft/alkalom (90 perc)
Bérlet a három napra: 5000 Ft

Jelentkezés: Bora Gábor
+36309575715
borag1@t-email.hu 

Kapcsolódó bejegyzések