Menü Bezárás

Ziránó Színház: Kelekótya haramiák

Gerzson és Ödön, a két rettentő rabló nem riad vissza semmitől. Fortélyosabbnál fortélyosabb terveket kovácsolnak, készek mindent elkövetni, hogy olyan gazdagokká váljanak, hogy csak a lábukat lóbálhassák. De sajnos hiába minden mesterkedés, hiába tervelik ki a tökéletes bűntettek egész sorát, mindig közbejön valami. Egyszer azonban különös mesébe keverednek, és kénytelenek hőssé válni, ha akarják, ha nem. Most nincs segítségükre a bűnöző-ravaszság, hiszen nem elrabolni kell a királylányt, hanem megmenteni! Sőt, mindjárt két királylányt, akiket rettenetes sárkányok őriznek! A botcsinálta vitézek sajátos módszereikkel próbálják leküzdeni az akadályokat, nehézségeket. Ebből bizony egészen furcsa mese kerekedik, minden a feje tetejére áll, de – mint minden igazi mesében – a hősök végül győzedelmeskednek, még ha a világ leghíresebb haramiáiról is van szó.

A Ziránó Színház új előadásában hagyományos kesztyűs-bábok segítségével elevenedik meg a humoros, szívmelengető történet, melyből még az is kiderülhet, hogy a rettenetes rablók nem is olyan rettenetesek.

Író-rendező: Veres András – Blattner díjas 
Tervező: Rumi Zsófia 
Zeneszerző: Dés András 
Játszók: Pfeifer Zsófia és Varga Péter Róbert 

4 éves kortól.

A társulatról:
Családi vándor bábszínházukat, a Ziránó Színházat egy kis zalai faluban, Hottón alapította meg Péter és Zsófia 2007 őszén, melyet azóta is folyamatosan működtetnek.

Bábjátékaikkal sokfelé eljutottak már: megfordultak többek között óvodai csoportszobák „színpadán”, iskolai rendezvényeken, falunapokon, színházi- és egyéb fesztiválokon, kisebb és nagyobb kulturális rendezvényeken, az ország több bábszínházának, színházának előadótermében és egy-két alkalommal határainkon túl is.

Előadásaik alapja műmese vagy népmese. Szövegkönyve legtöbb esetben az előadások próbafolyamata közben születik, és alakítható „szövet” marad, mivel fellépéseik során még változhat. Mindig idomul a bábtechnikához, a bábok (szereplők) karakteréhez; hagyományok alapjaira épülő mai szöveggé formálódik.

Többféle bábfajtát használnak. Szeretnek kísérletezni különféle technikákkal, mivel úgy érzik, hogy ez is segít abban, hogy megújuljanak, frissüljenek, aminek köszönhetően még sokáig útra tudnak majd kelni meséikkel a tarisznyájukban.

Társulat:
Varga Péter Róbert – ügyvezető, bábos
Pfeifer Zsófia – bábos, zenész

dátum

2024. febr. 18.
Expired!

időpont

10:00 - 10:45

Jegyár

2 000Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás