Menü Bezárás

Váróterem projekt (RO): Alkésztisz – 10. Színházi Olimpia

A szöveg nyomokban Euripidészt tartalmaz: Ted Hughes angol nyelvű adaptációját Anne Carson fordítása alapján Horváth Előd Benjámin írta színpadra. A drámát a próbák során Visky Andrej rendező és Bertóti Johanna öntötték végső formába.

Admétosznak, Pherai királyának fiatalon kell meghalnia, ám amennyiben egy hozzátartozó vállalja a halált helyette, megmenekülhet. Az egyetlen, aki hajlandó erre az áldozatra, az Alkésztisz, Admétosz felesége. Ez a tragédia.
Megjelenik azonban Héraklész, csupa váratlan meglepetéssel a tarsolyában. Ez a komédia.
Az ókori drámaversenyeken az előadás – a komoly, tragédiai témafelvetések ellenére – a tetralógia negyedik, szatírjátékoknak fenntartott helyén szerepelt.
„Ebből a feloldhatatlan stílusötvözetből ered a dráma igazi kihívása, eklektikussága, Jan Kott színházteoretikust idézve:« a dráma folyamatosan felfalja önmagát ».

Az előadás létrejöttét az AFCN, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Ördögkatlan Fesztivál és az EMMI, valamint a Communitas Alapítvány támogatta.

Szereplők:

ALKÉSZTISZ – l Emőke
ADMÉTOSZ – Imecs-Magdó Levente
APOLLÓN – Varga Hunor József
HALÁL – Veres Orsolya
HÉRAKLÉSZ – Csepei Zsolt
SZOLGÁLÓLÁNY – Kolcza Rebeka

Szerző: Euripidész eredetije és Ted Hughes átdolgozása alapján Horváth Benji
Rendező: Visky Andrej

Díszlettervező/jelmeztervező: Gábor Zsófia
Koreográfus: Varga Hunor-József
Dramaturg: Bertóti Johanna
Zeneszerző: Visky Péter

Színházi Olimpiáról:
A Színházi Olimpia a hagyomány, a korszerűség, illetve az ókori olimpiák szellemében jött létre. Az alapítók híres rendezők, drámaírók voltak. Ez az esemény időről időre más városban, országban kerül megrendezésre. A 2023-ban Magyarországon megrendezett olimpia a Színházi Olimpiák történetének 10. eseménye lesz.

dátum

2023. máj. 12.
Expired!

időpont

19:00 - 20:50

Jegyár

3 500Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás