Menü Bezárás

Újvidéki Színház: Kis magyar pornográfia

A 9. Vendégváró Fesztivál előadása.

Esterházy Péter műveinek felhasználásával színpadra alkalmazta Nikita Milivojević

Létezik-e kollektív bűnösség, helytálló-e a súlyos bibliai tétel, hogy az Isten megbünteti az atyák álnokságait a fiakban harmad- és negyedíziglen? Nikita Milivojević, a darab rendezője nem keres vétkest, nem mutogat ujjal, hanem kérdéseket vet fel. Kötelességünk-e vállalni a felelősséget elődeink vétkei miatt? Nevezhetőek- e véteknek az ő cselekedeteik egy olyan korban, amikor a puszta túlélés és megmaradás volt a tét? Vajon a megtisztuláshoz vezető út a megbocsátás?

Narrátor - Sirmer Zoltán
Apa - Balázs Áron, m. v.

ÁVÓsok, hivatalnokok, újságírók, drukkerek, továbbá:
Feleség - Elor Emina
Pollacsek százados - Huszta Dániel
Varga főhadnagy - Mészáros Árpád
Anya - Ferenc Ágota
Farkas kapitány - Ozsvár Róbert, f.h.

Adaptáció: Nikita Milivojević, m.v.
Koreográfus: Amalia Bennett, m.v.
Díszlet, jelmez és zenei válogatás: Nikita Milivojević és Amalia Bennett

Rendező: Nikita Milivojević, m.v.

Az Újvidéki Színházról:
“Színházunk első előadását 1974-ben láthatta a nagyközönség: Örkény István Macskajáték című drámáját. Állandó játszóhelyére 1985-ben költözött az akkori társulat, az egykori Ben Akiba Kamaraszínház épületébe. Jelenleg is itt működik a színház, a Jovan Subotić utca 3-5. szám alatt. A színház mindenkori vezetősége arra törekedett, hogy a legkiválóbb rendezők, vendégművészek meghívásával színesítse, gazdagítsa a színház repertoárját. Akik már dolgoztak ezzel a társulattal, szívesen járnak vissza, hiszen az itt működő csapatszellem és a kitartó munka színvonala a különböző itthoni és magyarországi fesztiválokon elért sikerekkel is bizonyítható.
A megfelelő alkotók kiválasztása mellett ugyanilyen fontos szempont a repertoár összeállítása. Színházunk évente átlagosan 5 bemutatóval lép közönsége elé és ugyanennyit tartunk repertoáron az előző évad előadásaiból is. A művészi arculat kialakításában lényeges szempont, hogy a színházlátogató közönség valamennyi korosztályának igényes kikapcsolódási lehetőséget nyújtsunk. Ezért évi rendszerességgel viszünk színpadra sokszereplős zenés produkciókat, de a nagy klasszikusoknak is meghatározó szerep jut a repertoárban. Emellett fontos célkitűzésnek tartjuk a Vajdaságban élő és alkotó írók ösztönzését és drámáik műsorra tűzését.”

www.uvszinhaz.com

dátum

2021. júl. 05.
Expired!

időpont

19:00 - 20:30

Jegyár

2 500Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás