Menü Bezárás

Újvidéki Színház: Hasszán aga felesége

A 9. Vendégváró Fesztivál előadása.

Ljubomir Simović drámája nyomán

Hasszán aga felesége várja otthon az urát a hegyi katonatáborból. Hasszán aga azonban dühös: elűzi otthonról az asszonyt és elveszi tőle a gyermekét. A nőt hamarost újra féjhez adják, de a bánatba belehal. Ez Ljubomir Simović drámájának és az inspirációul szolgáló népballada vázlata. Ezt kerekíti Urbán András rendezése kemény punkkoncertté, feminista ordítássá, ezt görbíti a nemek közti egyenjogúság kérdőjeleivé.
Az előadás a szerbiai nemzeti fesztiválon, a Sterija Játékokon a legjobb előadás díját érdemelte ki.

Hasszán aga felesége – Béres Márta, m. v.
Hasszán aga – Huszta Dániel
Pintorović bég – Mészáros Árpád
Hasszán aga anyja – Figura Terézia
Pintorović bég anyja – Banka Lívia
Juszuf – Német Attila
Szuljo – Pongó Gábor
Huszo – Sirmer Zoltán
Musza – Gombos Dániel
Ahmed – Ozsvár Róbert, m.v.

Díszlet: Urbán András, m.v.
Jelmez: Milica Grbić Komazec, m.v.
Zeneszerző: Irena Popović Dragović, m.v.
Dramaturg: Vedrana Božinović, m.v.
A rendező munkatársa, fordító: Lénárd Róbert

Rendező: Urbán András, m.v.

Az Újvidéki Színházról:
“Színházunk első előadását 1974-ben láthatta a nagyközönség: Örkény István Macskajáték című drámáját. Állandó játszóhelyére 1985-ben költözött az akkori társulat, az egykori Ben Akiba Kamaraszínház épületébe. Jelenleg is itt működik a színház, a Jovan Subotić utca 3-5. szám alatt. A színház mindenkori vezetősége arra törekedett, hogy a legkiválóbb rendezők, vendégművészek meghívásával színesítse, gazdagítsa a színház repertoárját. Akik már dolgoztak ezzel a társulattal, szívesen járnak vissza, hiszen az itt működő csapatszellem és a kitartó munka színvonala a különböző itthoni és magyarországi fesztiválokon elért sikerekkel is bizonyítható.
A megfelelő alkotók kiválasztása mellett ugyanilyen fontos szempont a repertoár összeállítása. Színházunk évente átlagosan 5 bemutatóval lép közönsége elé és ugyanennyit tartunk repertoáron az előző évad előadásaiból is. A művészi arculat kialakításában lényeges szempont, hogy a színházlátogató közönség valamennyi korosztályának igényes kikapcsolódási lehetőséget nyújtsunk. Ezért évi rendszerességgel viszünk színpadra sokszereplős zenés produkciókat, de a nagy klasszikusoknak is meghatározó szerep jut a repertoárban. Emellett fontos célkitűzésnek tartjuk a Vajdaságban élő és alkotó írók ösztönzését és drámáik műsorra tűzését.”

www.uvszinhaz.com

dátum

2021. júl. 06.
Expired!

időpont

19:00 - 20:25

Jegyár

2 500Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás