Menü Bezárás

Színházak Éjszakája 2024

Március 23-án kerül megrendezésre a Budapesti Színházak Éjszakája, amelynek során a Bethlen Téri Színház is rendhagyó programokkal várja az érdeklődőket, betekintést engedve a kulisszák mögé. 

15:00 - 15:35

Kulisszajárás

Barangolás a 94 éves épület színházának rejtett zugaiban, kulisszatitkokkal és régi történetekkel, Kellér Dezsőtől Békés Pálig. 

A kulisszajárást vezeti: Dr. Váczi László, a színház ügyvezető igazgatója. 

A vezetés a színház előteréből indul.

Regisztrációhoz kötött program.

16:00 - 16:45

Kámfor Zenés Bábszínház: A Sárkány és az Ördög

Családi program – Népmesés marionett bábelőadás 

A Kámfor Bábszínház történetei egészen a magyar népmesékig nyúlnak vissza, hisz mi is lehetne fontosabb, mint meríteni a múltból, megérteni a jelent és tudni a jövőt!  

A Kámfor Bábszínház meséi és történetei nem csak a kicsiknek szólnak, hanem mindenki, akiben ott rejtőzik egy kisgyerek, magára találhat a mesék Sárkányszárnyán. Hisz minden történet mást és mást jelent! Az előadás végén megmutatjuk a bábokat, a háttereket és a hangszereket. Azokat a hangszereket, melyeken felcsendülnek az ismert dallamok és az új dalok is. Ezeket az előadás végén együtt énekeljük el, hogy dudorászva mindenki magával vihesse!   

Az előadás után kakaóval és kézműves foglalkozással várjuk nézőinket a kávézóban. 

3 éves kortól.

Regisztrációhoz kötött program.

18:00 - 18:40

Imposztorok a főszerepben - nyilvános próba

Bemutatkozik az Imposztor Színházi Társulat, színházunk rezidens társulata.  

Nyilvános próba a Betiltott etűdök archívuma című friss bemutatóból. Bepillantás a színfalak mögé – a jelenetek felelevenítése, átrendezése sokszor vicces pillanatokhoz vezet, így egyaránt szórakoztató és izgalmas a nézők számára. 

A Betiltott etűdök archívuma olyan fiktív színházi jelenetek gyűjteménye, melyeket a mindenkori cenzúra örökre el kívánt rejteni a nézők elől. Egy exkluzív betekintőnek hála a közönség tanúja lehet Csehov-, Goethe- és Brecht-írások ősbemutatójának az inkorrektség, a profanitás és a szólásszabadság jegyében. 

Játsszák: Fabinyi Lujza, Földi Natália, F. Tóth Gergely

Zeneszerző: Csanálosi Ilonka 
Rendezőasszisztens: Palkovits Eszter 
Látványtervező: Szőgyényi Júlia 
Írta és rendezte: S. Papp Máté

Regisztrációhoz kötött program.

19:00 - 19:35

Kulisszajárás

Barangolás a 94 éves épület színházának rejtett zugaiban, kulisszatitkokkal, színházunk rezidens társulatával. 

A kulisszajárást vezeti: Az Imposztor Színházi Társulat művészei 

A vezetés a színház előteréből indul.

Regisztrációhoz kötött program.

20:00 - 22:00

Retró kávéház bakelit lemezekkel

Kávéházi hangulat – múltidéző kávézónkban várjuk a budapesti programkavalkádban megpihenni vágyókat! Válogassunk együtt a színház bakelit gyűjteményéből! 

15:00 - 22:00

Tükör által homályosan - Csorba Károly fotóművész kiállítása

Több mint 10 éve rendszeresen fotózom a Nemzeti Táncszínház fotóspróbáin, valamint számos kulturális helyszínen. Ez a kiállítás válogatás az elmúlt évek fantasztikus előadásainak képanyagából. A kiállítás címe egy gyönyörű bibliai idézet, a tükör nálam már a tükörreflexes fényképezőgépet jelenti. Úgy érzem, hogy a mozdulatok ezerféle rezdülését nemcsak a tűpontos felvételekkel lehet visszaadni! Sőt!!! Kísérletezem, és az elmosódott képek, torzók nekem néha többet mondanak el a tánc lényegéről!”

0-24

94 éves a Bethlen Téri Színház épülete

épülettörténeti kerítéskiállítás a Bethlen Gábor téren

94 éve, 1929. november 29-én nyílt meg a Csikágó legújabb színháza, akkori nevén Bethlen-téri Színpad. Épülettörténeti kerítéskiállításunk e jeles évforduló alkalmából nemcsak a színház, hanem a neki otthont adó egykori bérpalota történetét is bemutatja. 

dátum

2024. márc. 23.
Expired!

időpont

15:00 - 22:00

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás