Menü Bezárás

Székesfehérvári Balett Színház: Aritmia

egyfelvonásos táncszínházi előadás közönségtalálkozóval 

A 10. Sissi Őszi Tánchét eseménye 

Az aritmia – ami orvosi kifejezéssel élve szívritmus zavart jelent – ez esetben metafora.
Életünket harmónia és diszharmónia, ritmus és aritmia (azaz a normálisnak, megszokottnak tekintett ritmus megváltozása, megtörése) jellemzi. Az élet ritmusa olykor egyenletes, máskor pedig egyenletlenné válik. Vonatkozik ez az egyénre, párkapcsolatra vagy akár több ember kapcsolatára, de vonatkozhat egy társadalomra is.   

A balettet a COVID-19 vírus által okozott világjárvány kapcsán, mint egy a társadalomra gyakorolt hatásainak, valamint a karantén időszaknak dedikálva alkotta meg Egerházi Attila.
A megszokott életritmusunk megtört, megváltozott, ha úgy tetszik, bizonyos értelemben véve aritmikussá vált. Mindemellett képzőművészeti értelemben véve is létezik ritmus és aritmia. Az emberi test sem szimmetrikus. Az „aritmia” tetten érhető többek között Pablo Picasso munkásságában. A balettet négy táncművész egy viszonylag szűk térben táncolja.

Az egyfelvonásos (22’) után beszélgetést tartunk az alkotóval és az előadókkal. 

Koreográfus: Egerházi Attila 
Zene: Christoph Willibald Gluck & Giovanni Sgambati / James Rhodes: Orfeo et Eurydice: Mélodie for piano solo; Johann Sebastian Bach: Concerto in ré mineur BWV 974 II Adagio; Feeding: Shifted; Orquesta Club Miranda: Serenata
Koreográfus asszisztens és próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo 
Jelmezterv: Dusana Heráková 
Színpadkép és fényterv: Egerházi Attila

Táncolják Cristina Porres Mormeneo, Wu Meng-Ting /Eva González Buendía, Fernando Gabriel Luis, Dávid Janík 

Székesfehérvári Balett Színházat 2018. augusztus 1-jén alapította meg a város, igazgatója Egerházi Attila, Harangozó-díjas koreográfus. Tizenöt táncművésszel és hat gyakornok közreműködésével hoznak létre táncszínházi előadásokat. A balettszínház – mely repertoárját a kortárs balett táncnyelvére építi – egyik lényegi és elsődleges célja, hogy a táncszínház sokszínű műfaját megismertesse és megszerettesse a közönséggel. 

www.fehervaribalett.hu

dátum

2021. nov. 24.
Expired!

időpont

19:00 - 19:50

Jegyár

2 500Ft

További információ

Jegyvásárlás
Jegyvásárlás