Menü Bezárás

Senga Dance Project: Párhuzamos dimenzió

A Bethlen Téri Színház Ambíció tehetségprogramjának előadása. 

BEMUTATÓ

Napjaink felgyorsult világában rengeteg inger, frusztráció, nyomás nehezedik ránk, amivel néha nem tudunk vagy nem akarunk megbirkózni. Életünkben nagy szerepet játszik a virtuális tér, enélkül már el sem tudnánk képzelni mindennapjainkat. Rengeteg problémával nézünk szembe minden nap, amelyeket nem megoldani, hanem túlélni akarunk. Vajon megszökhetünk-e a valóság elől, ha ehhez sehová sem kell mennünk? A virtuális tér segítségével ez lehetséges. Itt megalkothatjuk saját világunkat: oda mehetünk, ahová akarunk, azok lehetünk, akik lenni szeretnénk, nem igényel erőfeszítést vágyaink elérése. Szabályok sem korlátoznak, bármit megtehetünk különösebb következmény és felelősség nélkül.  

De mi történik, ha ennek a dimenziónak a rabjává válunk? Fizikálisan ugyan jelen vagyunk a valóságban, de mégsem létezünk, mert egy párhuzamos síkon éljük az életünket. Vajon hosszú távon ez a másik világ tényleg meg tudja adni azt, amire vágyunk? Emberi kapcsolatok, találkozások nélkül? Mivé formálódik személyiségünk, ha túl sokat vagyunk távol? Hogyan befolyásolja kapcsolatainkat ez a létezésmód, és miért menekülünk?

A tudat, hogy nem csak a virtuális síkban van helyünk, elég-e ahhoz, hogy ne keressük újra azt a könnyed, lebegő érzést, ami megszabadít minket a realitás béklyóitól? Lehet-e egyensúlyt találni, meg lehet-e különböztetni, ki és mi valódi, vagy a virtualitás már elválaszthatatlanul a részünkké vált?  Témánk a jelenlegi helyzetben talán aktuálisabb, mint bármikor… 

Előadók: Kisbakonyi Anett, Peták Róbert, Pétery Melinda, Sárközy Holler Ágnes
Látvány, fény:
Szilárdi Csaba
Koreográfia:
Nagy Ágnes

Senga Dance Project:
A bemutató kísérletezni vágyó, ambiciózus szabadúszó táncművészek közreműködésével jön létre, hogy teret adjanak kreativitásuknak és időszakos jelleggel egyedi mozgásvilágú előadásokat komponáljanak. Nagy Ágnes koreográfus koordinálásával aktuális, elgondolkodtató, egyúttal szórakoztató kreációkat szeretnének színpadra állítani, remélve, hogy színesíthetik a hazai kortárstánc palettát.

Senga Dance Project a Facebookon

Az Ambíció tehetségprogramban fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül. 

A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem vagy csak korlátozottan adódik. Színházunk egyenlő feltételeket biztosít minden pályázónak nemtől, kortól és színpadi tapasztalattól függetlenül. Nem titkolt célunk továbbá, hogy az Ambíció sorozattal a szakmai közönséget is megszólítva, az alkotókat újabb lehetőségekhez juttassuk. 

A 2018-2019-es évadtól a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzünk műsorra, amelyek közt van tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is.

dátum

2021. jún. 15.
Expired!

időpont

19:00 - 19:45

Jegyár

2 500Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás