Menü Bezárás

Közép-Európa Táncszínház: Ambíció-est – zárt ajtók mögött megtartott előadás

Bethlen Téri Színház Ambíció tehetségprogramjának előadása, a Sissi Őszi Tánchét keretében. 

Barna Krisztián: Load (20′) 

Gépiesség, monotonitás… Mi kényszerít bennünket arra, hogy olyan munkát végezzünk, amit nem bírunk elviselni, egyenesen utáljuk; ami érezzük belül, ahogy felemészt és ami közben kezdjük elveszíteni saját identitásunkat? Egy kényszer a megfelelés iránt, hogy elfogadjanak, de kik és miért? Ésszerű és ésszerűtlen döntések. Hol a határ, ameddig elmehetünk? A darab több szempontból vizsgálja a kérdést, képek sorozataként, mintsem konkrét történeteken keresztül. 

Alkotó és előadó: Barna Krisztián 
Fény: Fogarasi Zoltán 
Zene: Mádi László 

Dabóczi Dávid: Több, mint Én (20′) 

Az ember életének jelentős részét azzal tölti, hogy folyamatosan próbál alkalmazkodni változó környezetéhez és az őt körülvevő emberekhez. Ez az idomulás nem mindig történik zökkenőmentesen, hiszen félelmeink vagy egoista hozzáállásunk gyakran beleszól tetteinkbe. Miért félünk az újtól? Beleszólunk-e környezetünk és társaságunk alakulásába annak érdekében, hogy jobb emberekké váljunk? Miért akarunk megfelelni ahelyett, hogy önmagunkat adnánk? Miért rettegnek sokan és választják a magányt? Az emberi faj egyik legalapvetőbb ösztöne a szocializálódás, és mégis életünk egyik legnagyobb problémája és félelme a magány. Ezekkel a kérdéskörökkel foglalkozik az előadás. 

Alkotó és előadó: Dabóczi Dávid 
Fény: Fogarasi Zoltán 

Külön köszönet: Szögi Csaba, Mádi László, Horváth Adrienn, Bethlen Téri Színház stábja 

Ungi Krisztián: Félek tőlem! (20′) 

Néha eluralkodnak rajtunk a saját magunk kreálta félelmeink, és gátolnak, akadályoznak minket céljaink elérésében. Azt érezhetjük, meg vagyunk kötözve és a helyzet fullasztó, sőt bosszantó is egyben. Éppen ezért felszabadító élmény, amikor ezeket a láncokat letépjük és felismerjük, hogy legfélelmetesebb démonaink valójában saját magunk vagyunk. Vajon képesek vagyunk kilépni a komfortzónánkból és legyőzni fóbiáinkat? 

Alkotó és előadó: Ungi Krisztián 
Fény: Fogarasi Zoltán 
Zene: Mádi László 

www.cedt.hu

dátum

2020. nov. 18.
Expired!

időpont

19:00 - 20:30

Jegyár

3000 Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás