Menü Bezárás

Közép-Európa Táncszínház: Ambíció-est

A Bethlen Téri Színház Ambíció tehetségprogramjának előadása, a 10. Sissi Őszi Tánchét keretében. 
Azt est folyamán a KET mint házigazda három ambiciózus táncművészének szólóját láthatja a közönség.

Barna Krisztián: Or stop 
 
Kisgyerekként még nem igazán nehezedik ránk a tervezés és a megfelelés kényszere, de ahogy telik az idő, egyre jobban a részünkké válik. A társadalmi normák segítenek beilleszkedni és elfogadtatni magunkat, miközben legtöbbször hazudunk magunknak és hazudunk másoknak, csak ne sérüljenek a kapcsolataink. Sok mindent elfogadunk ezzel az indokkal, mert muszáj – pedig nem vágyunk rá. Ragaszkodunk a terveinkhez és próbáljuk megtervezni a teljes életünket, hiszen ezt tanítják és sulykolják belénk, hogy „ezt kell csinálni”, akkor vagy jó úton.  
 
Alkotó és előadó: Barna Krisztián  
Fény: Fogarasi Zoltán  
Zene: madla  
Külön köszönet: Csernus Júlia, Farkas Kristóf  

Joó Renáta: skatulya  
 
Biztosan jól látjuk a világot? A környezetünket, az embereket, a tárgyakat, a növényeket vagy akár saját magunkat? Mennyire vagyunk körültekintőek és mennyire figyelünk a részletekre? Mennyire akarunk a dolgok mögé látni, és mikor elégszünk meg azzal, amit elsőre tapasztalunk? Kellően nyitottak és kíváncsiak vagyunk (a másikra)? Amíg a saját kereteinken belül maradunk, el sem kezdjük keresni a válaszokat.  
 
Alkotó és előadó: Joó Renáta  
Fény: Fogarasi Zoltán  

Ungi Krisztián: Awake me up 
 
Alvás közben olykor arra eszmélünk, hogy izmaink le vannak bénulvanémák vagyunk és csak a szemünkkel tudjuk érzékelni a külvilágot. Tudatunk összezavarodik, hogy ez most ébrenlét vagy tán álom? E bizonytalan, különös állapotban eluralkodik rajtunk a félelemérzetfőleg, amikor azt tapasztaljuk, hogy valaki vagy valami ott áll az ágyunk végében. Ilyenkor legtöbbször azt kívánjuk, hogy azonnal ébredjünk fel, majd rádöbbenünk, hogy nem is aludtunk.  
 
Alkotó és előadó: Ungi Krisztián  
Fény: Fogarasi Zoltán 

www.cedt.hu

Az Ambíció tehetségprogram keretében fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül. A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem, vagy csak korlátozottan adódik. Tehetségprogramunkban a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzünk műsorra, amelyek közt van tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is. 

dátum

2021. nov. 26.
Expired!

időpont

19:00 - 20:00

Jegyár

2 500Ft

További információ

Jegyvásárlás
Jegyvásárlás