Menü Bezárás

Horváth Attila: Sweet (dis)harmony (IKF)

A Sissi Őszi Tánchét keretében.

Az előadás témája egy zárt közösségen belüli folyamatos állapotváltozást és a különböző temperamentumú egyéniségek közötti különbségeket vizsgálja. A csoport kezdetben úgy működik, mint egy szekta, amelyben az együtt rezdülés eufóriája a legfontosabb rítus. A testek személytelenek, nem rendelkeznek önálló gondolattal vagy személyiséggel, hanem mint a sejtek, együttesen alkotnak meg egy nagyobb rendszert. A változás akkor következik be, amikor az egyik test rezgésszintje átalakul és nem illik bele a korábbi rendszerbe, ezáltal a szimbiózis felborul. Az állapotváltozások során gyengül az egység és egyre inkább teret nyer a személyiség, azaz individuum kibontakozása.

Táncosok: Barna Krisztián, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Horváth Léna, Kindl Gábor, Kisbakonyi Edmond, Mohai Cintia, Sinka Lídia  

Videó: Bagi Anna
Jelmez: Mihaleczky Tünde 
Smink: Tamáska Zsófia
Fény: Selmeczi Mercédesz  
Zenei szerkesztő: Mádi László  
Mentor: Mádi László
Külön köszönet: dr. Lőrinc Katalin

Koreográfus: Horváth Attila  

A demonstráció a Közép-Európa Táncszínház IKF programjában valósul meg.
Az IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) egy tehetséggondozó- és kutatóprogram, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbehozása. A közelmúlt tapasztalatai azt mutatják, hogy az első darabjukra pályázó alkotók a korábbinál is kevesebb támogatást kapnak, ha kapnak egyáltalán. A Közép-Európa Táncszínház új stratégia kidolgozására vállalkozott, hogy folytathassa a legfiatalabb alkotókkal való együttműködést. Az IKF nyílt pályázatán fiatal magyar és most már nemzetközi koreográfusok kapnak lehetőséget az alkotásra.

dátum

2023. nov. 11.
Expired!

időpont

19:00 - 19:45

Jegyár

3 000Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás