Menü Bezárás

Flóra és Fauna – GG Tánc Eger – online SŐT7 előadása

Az online Sissi Őszi Tánchét előadása.

Jegyek a Jegyvásárlás gombra kattintva, egy rövid regisztrációt követően vásárolhatók november 26. 19 óráig, mellyel az előadás november 26. 20 óráig tekinthető meg.

Technikai segítség: online@interticket.hu

Az előadásról:

Flóra és Fauna, egysejtű, kétszikű, gerinchúros, vadállat és értelmes ember araszol, hajladozik, hullámzik, lüktet, vonaglik, küszködik, szenved, harcol, toporzékol, dorbézol, örül saját körülhatárolt életterében. Az emberiség önnön történelmének legnagyobb kihívása előtt áll. Képesek vagyunk-e a jó ügy érdekében lemondani a kényelemről és szembenézni azzal a környezeti pusztítással, amit az emberiség az elmúlt néhány évszázad alatt véghezvitt bolygónkon?

Maurice Ravel alapvetően balettzenének írt Daphnisz és Chloé című művének második tétele invenciózus új szüzsé alapjául szolgál. A koreográfia absztrakt formában ábrázolja a Föld élethelyszíneit és mutatja be a bolygót benépesítő élőlények elkerülhetetlennek látszó pusztulását. Tengermélyi tájakra, vízinövények, halak és madarak világára asszociáló mozdulatsorok dobják elénk a szerves élet szűkülő tereinek fuldokló áldozatait.

Poétikusan stilizált mozdulatsorok jelzik azt az értelmetlen harcot is, amit az ember folytat az anyagi értékek birtoklásáért. Elgondolkodtató, milyen felelőtlen szenvedéllyel hajszolja az ember saját jóléte és kényelme tárgyi eszközeinek megszerzését s áldozza föl vele a kihalás szélére sodort emberiséget a Kék bolygón. Vajon hány perc van még hátra az utolsó órából?

Táncolják: Emődi Attila, Kelemen Dorottya, Gioele Del Santo, Martina Tizzi, Novák Laura, Rovó Virág, Plita Márk, Fodor Sára, Forczek Janka, Törteli Nadin,

Dramaturg: Pinczés István Jászai díj-as
Látvány: Topolánszky Tamás
Szcenika: Engler Imre/ Fodor Zsolt
Jelmeztervező: Papp Janó
Zene: Maurice Ravel
Zenei munkatárs: Nagy Zoltán
Fővilágosító: Oláh Sándor
Koreográfus-asszisztens: Kelemen Dorottya
Asszisztens: Kiss Alexandra
Ügyelő: Újhelyi Réka

Koreográfus: Halász Gábor

Tánctagozat vezető: Topolánszky Tamás Harangozó díj-as, Érdemes művész

dátum

2020. nov. 25.
Expired!

időpont

20:00 - 21:00

Jegyár

1000, 2500, 5000 Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás