Menü Bezárás

Danubia- Mirror in the Waters – 10. Színházi Olimpia

Magával ragadó multimédiás élmény, melyben a lábad is vizes lesz!

A Danubia – A vizek tükre című előadás során a közönség egy képzeletbeli utazáson vesz részt a Dunán, a forrástól a torkolatig.

A nézők az előadás során egy, multimédiás eszközökkel és tárgyakkal felszerelt térbe kerülnek, ahol interaktív módon maguk is hozzájárulnak az előadás létrejöttéhez.

Öt stábtag – egy zenész, egy képzőművész, egy színész és két színpadi operátor – kalauzolja végig a résztvevőket ezen a szöveg nélküli utazáson, amit az alkotók hangokkal, képekkel, mozgásban lévő testekkel, tárgyakkal tesznek átélhetővé, miközben csorog a víz a talpuk alatt, mégsem hagyják el a színpadot.

Az előadás minden szakasza egy-egy képkeretet jelent, amelyet a dunai történelem és kultúra, valamint az utazás valódi élménye ihletett: germán folyó mitológia, bécsi tánc és festészet, dunai zene és nyelvek, balkáni határháborúk, viharok és árvizek, emberi építészet és emlékezet. A témák és helyek, a múlt és a jelen nevezetességei keresztezik egymást, összekeverednek és felfedezőútra hívják a közönséget a Dunán.

Szereplők: Ramona Poenaru, Gaël Chaillat, Yann Argenté, Étienne Haan, Lou Zimmer

Szerző/rendező: Ramona Poenaru és Gaël Chaillat
Díszlettervező: Olivier Benoît
Zeneszerző: Étienne Haan

Színházi Olimpiáról:
A Színházi Olimpia a hagyomány, a korszerűség, illetve az ókori olimpiák szellemében jött létre. Az alapítók híres rendezők, drámaírók voltak. Ez az esemény időről időre más városban, országban kerül megrendezésre. A 2023-ban Magyarországon megrendezett olimpia a Színházi Olimpiák történetének 10. eseménye lesz.

A multimedia immersive experience to wet your feet in!

Five crew members – a musician, a visual artist, an actor and two stage operators – guide you to an imaginary journey on the Danube, the river that crosses Europe from Germany and flows into the Black Sea after a travel of 2888 km.

With Danubia – Mirror in the Waters, you evolve through an interactive multimedia device where your participation is necessary for the performance to take place. You will be attentive to light, colours, sounds, immaterial perceptions and emotions and let your feet naked to feel the real sensation of water. You will lend your bodies to the river in its movement towards the sea.You will cross Danubia, this land of waters, and some of its mysteries will be unveiled.

For the creation of this performance, the artists Ramona Poenaru & Gael Chaillat have been inspired by the real experience of the traveling they have done on the Danube with the boat Amorados during four months at the summer 2021.

Actors: Ramona Poenaru, Gaël Chaillat, Yann Argenté, Étienne Haan, Lou Zimmer

Writing/ directing: Ramona Poenaru and Gaël Chaillat
Stage designer of the performance: Olivier Benoît
Composer of the performance: Étienne Haan

dátum

2023. ápr. 27.
Expired!

időpont

14:00 - 15:15