Menü Bezárás

Dabóczi Dávid: Több, mint Én – 9. Monotánc fesztivál

Az ember életének jelentős részét azzal tölti, hogy folyamatosan próbál alkalmazkodni változó környezetéhez és az őt körülvevő emberekhez. Ez az idomulás nem mindig történik zökkenőmentesen, hiszen félelmeink vagy egoista hozzáállásunk gyakran beleszól tetteinkbe. Miért félünk az újtól? Beleszólunk-e környezetünk és társaságunk alakulásába annak érdekében, hogy jobb emberekké válljunk? Miért akarunk megfelelni ahelyett, hogy önmagunkat adnánk? Miért rettegnek sokan és választják a magányt? Az emberi faj egyik legalapvetőbb ösztöne a szocializálódás és mégis életünk egyik legnagyobb problémája és félelme a magány. Ezekkel a kérdéskörökkel foglalkozik az előadás.

Alkotó: Dabóczi Dávid
Előadó: Deák Orsolya
Fény: Fogarasi Zoltán
Külön köszönet: Szögi Csaba, Mádi László, Horváth Adrienn, Bethlen Téri Színház stábja

Dabóczi Dávid Erdélyben kezdte tanulmányait a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia szakán, majd Az András Lóránt Társulatnál eltöltött két év munka után 2018-ben felvételt nyert a Közép-Európa Táncszínház társulatához. Munkáját a hétköznapi mozdulatok egyszerűsége és a tánc összetett technikalitása közötti keresgélés és ötvözési vágy vezéreli.

Deák Orsolya hat éves korától 9 éven keresztül a társastánc világában aktivált kimagasló eredményekkel. Erdélyben, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia szakán szerzett diplomát, majd Az András Lóránt Társulat tagja volt a 2014-es alapítástól egészen 2018-ig. Azóta szabadúszóként tevékenykedik Magyarországon és Romániában. A társastánc és a kortárs irányzatok kötetlen formáinak közti keresgélés jellemzi munkásságát

dátum

2020. szept. 22.
Expired!

időpont

19:30 - 19:50

Jegyár

1500 Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás