Menü Bezárás

Blaskó Borbála: Hesszelők

Caryl Churchill Az iglic című drámája nyomán írta Cseh Dávid

“…és kíván, s ágról lógó anyukáknak  
húzza a strigulákat:  
kivan a tíz, húsz, akkor majd ő is kilesz,  
de a következő ki lesz?

2021 nyarán Blaskó Borbála koreográfus-rendező új fizikai színházi produkciót hoz létre Caryl Churchill Az iglic című drámája nyomán. A Cseh Dávid dramaturg által írt adaptáció címe “figyelőket”, “leskelődöket” jelent magyarul, és egyben szójáték a német “Hexe”, azaz “boszorkány” szóval is. Blaskó nyers és groteszk értelmezése egyben gondolatmenet a jó és a rossz természetéről és arról, hogy cselekedeteinket gyakran olyan vágyaink és elfojtásaink hajtják, amelyekről nem is tudunk. A darab középpontjában álló iglic valójában tudatalatti vágyaink megtestesülése, aki bár teljesíti minden kívánságunkat, nagy árat kér cserébe. Amikor pedig két barátnő, Lily és Josie kerül a bűvkörébe, mindent megtesz, hogy megszerezze előbbi hamarosan születendő gyermekét. 

A produkció ezekre a fő témákra koncentrál, a három főszerepet Simkó Katalin, Sipos Vera és Stork Natasa alakítják. A darabban felbukkanó mitikus lényeket, mesebeli szörnyeket és rémalakokat pedig Könczei Villő és Pápai Dávid mellett a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium volt és jelenlegi diákjai táncolják majd. Az előadást nem hagyományos hangszereken játszott élőzene kíséri, amelyet Pallagi Ákos szerez és ad elő. Sipos Orsolya tervezi a produkcióban használt maszkokat, míg a díszletért Lokodi Aletta, a jelmezekért pedig Fekete Mónika felel. A Hesszelők szürreális és abszurd látványvilágának létrehozásában pedig a résztvevő diákok is segítenek majd. 

Játsszák: Simkó Katalin, Sipos Vera, Stork Natasa, 
és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium volt és jelenlegi diákjai: Birta Márton, Gulyás Ádám, Hus Laura, Juhász Kitti, Magyar Veronika, Somlyai Kata, Szeredás Kristóf, valamint Könczei Villő, Ódor Gergő, Szabó Zsombor 

Díszlet: Lokodi Aletta 
Jelmez:
Fekete Mónika
Maszkok:
Sipos Orsolya
Zene:
Pallagi Ákos
Dramaturg:
Cseh Dávid
Rendezőasszisztens: 
Könczei Villő
Produkciós menedzser:
Juhász Károly
Koreográfus-rendező:
Blaskó Borbála Harangozó-díjas 

Az előadás hossza 70 perc.
16 éven felülieknek ajánlott.

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg. 

Caryl Churchill engedélyét a Casarotto Ramsay & Associates Ltd. és a Hofra Kft. közvetítette.
www.hofra.hu

Támogatók:

dátum

2021. júl. 01.

időpont

19:00 - 20:10

Jegyár

2 500Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás