Menü Bezárás

Bartók Táncszínház: Lábnyom + Liselotte és a május – Sissi Őszi Tánchét

LÁBNYOM

öko-táncelőadás

„Ha emberként tekintenénk a természetre, rádöbbennénk, mit csinálunk vele.” A városi létforma egyre inkább elfeledteti velünk ősi vonzódásunkat a természet iránt. A saját haszonszerzése által vezérelt ember kíméletlenül pusztítja a természeti javakat. Az ökológiai lábnyom sokaknak csak egy számadat, ami az emberi tevékenység környezetre tett hatását méri globális és egyéni szinten egyaránt. Ám ha a számok mögé nézünk, látjuk a következményeket is: a természet harmóniája, lágysága, végtelen nyugalma helyett az urbanizált ember kiüresedett, robotikussá, szaggatottá és szilánkossá vált világa sejlik fel. De mindig van választási lehetőségünk. Mi döntjük el, hogy hogyan viszonyulunk a természethez és milyen nyomot hagyunk ezen a Földön. Az előadás a modern tánc formanyelvét, valamint egy ősi technika, a harcművészet elemeit használva jeleníti meg az ember és a természet, valamint az egyes emberek között dúló ellentéteket.

Rendező-koreográfus: Dunaveczki Éva

Asszisztens: Perger Balázs
Harcművészet szakértő: Szénási Gergely Zoltán
Dramaturg: Garajszki Margit
Zene: Nánási Péter
Animáció: Nagy Tibor
Jelmez: Jaklics Liliána

Közreműködik a Bartók Táncszínház és a Varidance Társulata: Asbolt Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Kecskeméti Gergő, Perger Balázs, Péter Szilvia, Simon Gergő és Veres Tamás

bartokszinhaz.hu/labnyom/

LISELOTTE ÉS A MÁJUS

Pozsgai Zsolt nagysikerű tragikomédiájának táncszínházi ősbemutatója

Liselotte –a NŐ –kétségbeesetten hajszolja a szerelem adta boldogságot. Egyetlen vágya egy társ, aki mellett leélheti életét. A történet során Liselotte öt, merőben eltérő férfival (régi osztálytárs, hipochonder könyvelő, vízvezeték-szerelő, skizofrén költő, hajléktalan) találkozik lakásán, akik mind véletlen szerencsétlenségük miatt különbözőképpen vesztik életüket. Miközben Liselotte próbál érvényt szerezni vágyának, keresi a választ a mindenkit foglalkoztató kérdésre: férfi = boldogság. Vajon Liselotte útja véget ér a hatodik férfi megjelenésével vagy tovább folytatódik a tragikus sorozat?

Liselotte: Asbolt Eszter Anna, Halmosi Dzsenifer, Péter Szilvia, Hahn Jusztina Sára, Bánházy Eszter

Férfiak:
Karl, régi osztálytárs: Veres Tamás
Ludwig, könyvelő: Deák Bálint
Heinrich , vízvezeték-szerelő: Végső Zsolt
Roland, költő: Simon Gergő
Nikolaus, hajléktalan: Perger Balázs
Márk, szmokingos: Kecskeméti Gergely

Író: Pozsgai Zsolt
Zeneszerző: Pirisi László
Jelmez: Seregélyes Györgyi
Díszlet: Bánházy Eszter

Rendező-koreográfus: Bánházy Eszter

Közreműködtek:
Hegedű: Veér Csongor
Költő hangja: Jászberényi Gábor
Liselotte hangja: Bánházy Eszter

bartokszinhaz.hu/labnyom-liselotte-es-a-majus/

dátum

2022. nov. 20.
Expired!

időpont

19:00 - 21:05

Jegyár

2 000Ft

További információ

Jegyvásárlás
Jegyvásárlás