Menü Bezárás

Asszooony!!! – Buták versenye (népmese)

A Csavar Színház (Hetény, SK) előadása a 9. Vendégváró Fesztiválon 

A világ mesekincsének java részét azok a mesék alkotják, amelyek a férfi-nő kapcsolatról mondanak el nagyon lényeges, fontos üzeneteket. Felismerni és megszeretni  a másikat, aki egyszerre ugyanolyan, mint mi, mégis annyira más. Tisztelni a másik másságát nehéz feladat.  A mesék eltűnt korok bölcsességével megmutatják nekünk, hogy mindezt lehet jól is csinálni, noha ez még a mesehősöknek sem könnyű. A mesehős nem más, mint mintaadó személy, aki megmutatja nekünk a nehéz helyzetekből kivezető utat, a mesemotívumok pedig olyan képi szimbólumok, amelyek megdöbbentő erővel nyitnak meg előttünk addig ismeretlen, elgondolni sem mert lehetőségeket. 

Egy magyar népmese (Buták versenye) segítségével rendkívül humoros megközelítésben mutatjuk be a férfi és nő közti állandó konfliktust, lélekfrissítő képet tárva a nézők elé, amelyek nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segítik hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső soron a szerelem győzelméhez. Ennek első lépése, hogy a férfi megértse és elfogadja a nőt, a nő pedig értse és fogadja el a férfit. Még a mesék sem állítják, hogy ez könnyen megvalósítható! 

Díszletes, kosztümös, zenés, táncos, interaktív előadás, mely kicsiknek vidámságot és jó kedvet csinál, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgál; utat találni a másikhoz. 

Rendezte:Gál Tamás (Jászai Mari-díjas)
Látvány:Őry Katalin Rozália (Magyarország)
Előadják:Kiss Szilvia és Gál Tamás (Jászai Mari díjas)
Zene: Gál Tamás (Jászai Mari-díjas), Bodonyi András

Az előadás időtartama: 50 perc
Korhatár: 3-200 év köztieknek ajánljuk. 

www.csavarszinhaz.eu

dátum

2022. jan. 23.
Expired!

időpont

10:00 - 10:50

Jegyár

1 600Ft

További információ

Jegyvásárlás
Jegyvásárlás