Menü Bezárás

Élő felszín – Az Élőkép Színház előadása

Mikor:
2015. április 22. @ 19:30 – 20:30
2015-04-22T19:30:00+02:00
2015-04-22T20:30:00+02:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
2000 Ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1/342-7163

elo_felszin

A GLOBE FESZT programja

Az április 22-i nemzetközi Föld napja alkalmából a Bethlen Téri Színház csatlakozik Erzsébetváros Önkormányzata a környezettudatosság és természetvédelem jegyében szervezett Zöld7 elnevezésű programsorozatához.

Az Élő felszín című előadásban a néző megfigyelheti és megkedvelheti a geológiát: domborzati átalakulásokban, absztrakt felszínképződmények mozgásában gyönyörködhetünk. Az élőben mozgatott vetített felületen Naprendszerünk égitestei elevenednek meg: hol az izzó, hömpölygő anyag kőzetté dermed, hol felhők sűrű kavargásából jéghegyek bukkannak elő, úsznak majd süllyednek alá. Ahogy belefeledkezünk a hangkompozíció és a látvány poézisébe, úgy jutunk közelebb és közelebb emberi létünk mikrouniverzumához.

Ez egy olyan háromdimenziós megjelenítés, melyhez nem kell 3D-s szemüveg! Az előadás minden korosztály számára ajánlott.

„Az első perctől kezdve a produkció hatása alatt voltam, lenyűgözött, ahogy a felszín egy másodpercre sem áll meg, folyamatosan lélegzik, pulzál, akárcsak az ember… Itt nem a természettudományos hűség volt a lényeg (bár Bérczi Szaniszló geológus szakértelme segített a produkció létrehozóinak az égitestek felszínének feltérképezéséhez), hanem a metamorfózis, és az, hogy a lábunk alatt szilárdnak hitt talaj alatt és a fejünk fölötti univerzumban bár szabad szemmel nem láthatjuk, de folyamatos változások vannak.”
(Szlávik Dóra, Az univerzum tánca, prae.hu, 2014;)

mozgatók: Hrotkó Heléna, Makra Viktória, Törzsök Kata
hang: II. Lengyelfi Miklós
dramaturgiai tanácsok: Tankó Barnabás, Vécsei Anna
geológiai tanácsadó: Bérczi Szaniszló
látvány, tervezés, rendezés: Bérczi Zsófia
zeneszerző: ifj. Kurtág György

Az ÉLÕKÉP alapítója és vezetője Bérczi Zsófia, vizuális kommunikáció tervező. 2004 óta egyesületi formában működik. Az ÉLÕKÉP alkotói világa a vizuális kommunikáció és a színház metszetében helyezkedik el. Munkáiban a kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot installációval, elõadómûvészettel. Formailag és tartalmilag újszerû látásmód kifejezõdése, a képzelet feltárása, átélhetõsége, illetve ennek átadása iránti vágy vezérel bennünket.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Erzsébetváros Önkormányzata, Bethlen Téri Színház, Szkéné Színház, Jurányi Inkubátorház, Sín Stúdió, Collegium Hungaricum Berlin, Élőkép Egyesület

Az előadás Erzsébetváros Önkormányzata jóvoltából a kerületi óvodásoknak és iskolásoknak ingyenes.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.bethlenszinhaz.hu
www.livingpicture.org