Menü Bezárás

Ambíció sorozat: Felejtő – Kelet-Nyugati Alkotóműhely

Mikor:
2018. szeptember 27. @ 19:00 – 20:30
2018-09-27T19:00:00+02:00
2018-09-27T20:30:00+02:00
Költség:
2000

A Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadása

Bemutató

Két kortárs szerelmes

Az előadás során két kortárs európai szerző művén keresztül ismerhetjük meg két találkozás történetét. A találkozás születés. Egy kapcsolat megszületik, majd ahogy az életben minden, elmúlik. Hogy e két végpont között mi zajlik le, azzal foglalkozik Michal Walczak és Matei Visniec műve. Előadásunkban a férfi és nő mindenkori kapcsolatát térképezzük fel két hétköznapi történeten keresztül, eltérő perspektívákból.

Az első történetben a Férfi egy átmulatott és átudvarolt éjszaka után a Nő mellett ébred, de nem emlékszik arra, mi történt közöttük. Megegyeznek abban, hogy kilenc éjjelt együtt töltenek – ebből a helyzetből indul ki kettejük viszontagságainak története.

Az előadás második fele két gyermek találkozását dolgozza föl. Valahol Varsóban, egy panelnegyed játszóterén van egy homokozó. Oda jár le minden nap Bénike, hogy kedvenc akcióhősei kicsinyített másával minden nap megmenthesse a világot egy-egy újabb fenyegető veszélytől. Bénikének a játékhoz nincs szüksége saját kimeríthetetlen fantáziáján kívül semmire és senkire. Egy nap azonban minden felborul: a homokozóba egy lány érkezik a babájával.

Visniec (román) és Walczak (lengyel) darabjai a mi korunkból szólnak, de örök problematikáról. Előadásunkkal nem akarunk válaszokat adni, következtetéseket, konklúziókat levonni. A szerelemről, mint időn és téren kívül álló dimenzióról szeretnénk beszélni, az emberi élet értékéről, minőségéről, céljairól ennek a dimenziónak a függvényében.

Előadják: Rákosy Anikó, Vincze Erika, Székhelyi Dániel
Díszlet, jelmez: Hajdú Levente
Rendező: Létmányi Attila

Az előadás 90 perces, és 12 éven felülieknek ajánlott

az Ambíció sorozat keretében

A Kelet-Nyugati Alkotóműhely egy olyan frissen alakult formáció, mely nemzetünk kulturális sokoldalúságát, összetettségét igyekszik kiaknázni, és a színház világában érvényesíteni. Nekünk, közép-európaiaknak mindig is két véglet között kellett választanunk. Jobbra vagy balra, keletre vagy nyugatra, előre vagy hátra. Azért jöttünk létre, hogy hidat képezzünk az ellentétek között, hogy újszerű megvilágításba helyezzük bipolaritásunkat, hogy rámutassunk pozitív és negatív oldalaira, kísérletet tegyünk saját identitásunk és létezésünk jelen idejű szemléletére. A társulat tagjait is a sokszínűség jellemzi. Kárpát-medence több országából, a szélrózsa minden irányából jöttünk azzal a szándékkal, hogy eltérő tapasztalatainkat egybevetve egy újfajta művészi párbeszédet alakíthassunk ki. A színház egyik legfontosabb, ma is érvényes célját valljuk magunkénak: egyének tömegéből közösséget alkotni.

A Bethlen Téri Színház Ambíció sorozatábanban fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül.
A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem vagy csak korlátozottan adódik.
A 2018-2019-es évadban a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzünk műsorra, amelyek közt lesz tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu