Menü Bezárás

[:hu]Le Bon Sauvage / Nemes Vadember – Gangaray Trambulin[:]

Mikor:
2016. március 04. @ 19:00 – 20:00
2016-03-04T19:00:00+01:00
2016-03-04T20:00:00+01:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
2000 ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1 342 7163

[:hu]

Bemutató

„Van egy legenda – szól a férfi egy párizsi kávézóban a vele szemben ülő fiatal kalandornak – A legenda szerint még napjainkban is vannak olyan elszigetelten élő primitív népcsoportok akik, teljesen őskori eszközökkel harcolnak az életben maradásért a vadonban. Kunyhókban vagy éppen a szabad ég alatt élnek és meztelenül kelnek útra vadászni. Ha kell, a pocsolyából isznak, csontból fűzött nyakláncokat viselnek és arcuk mellkasukat vastag igénytelen szőr fedi. Talán még fürödni sem szoktak (…) olyan mintha állatok lennének.

„Van egy legenda – meséli gyermekének egy apa, valahol a dél-amerikai esőerdőben. – A nagyapám mesélte el mikor még ő őrizte az erdőt és vadjait. A legenda furcsa, esetlen, gyenge emberekről szól, akik meglátogattak minket. Az erdőben nagy zajjal közlekedtek, legnagyobb értékük néhány papírdarab volt, erejüket pedig kezükben hordták, egy botféle tárgyban. Mindenféle fölös terheket és szerkezeteket hoztak magukkal, aminek súlyától járni is csak lassan tudtak. Mindég mosták magukat, arcukról lekaparták a szőrüket és folyton a bőrükkel foglakoztak. Láttam rajtuk a meghasonulást saját magukkal (…) olyan volt mintha le akarták volna vedleni az emberi mivoltuk.”

Az előadás hossza: 40 perc

Előadják: A Gangaray Trambulin táncosai
Zene: Halász Gábor
Közreműködik: Varga-Andrási Gábor

Koreográfus: Halász Gábor

Támogatók: Műhely Alapítvány, Bethlen Téri Színház , Kortárs Táncművészetért Alapítvány, Coteda Nonprofit Kft

A Trambulin a Gangary Dance Company komplex képzési és tehetségkutató programja. Nem csak a konkrét tánctudás fejlesztése jelenik meg a szervezők céljai között, hanem egy mélyebb, személyes és személyre szabott fejlesztés célkitűzése is, mely a táncos emberi- művészi oldalát erősíti.

A képzés során több mester munkáján keresztül újabb és újabb módszerekkel és technikákkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői, melyek segítik őket egy komplexebb előadói mód kialakításában.

A Trambulin program mérföldköveit az évad folyamán több alkalommal, demonstráció keretében mutatják be a fiatalok.

Halász Gábor, az est koreográfusa, a Budapest Kortárstánc Főiskola elvégzése után a D.A.N.C.E. (Dance Apprentice Network aCross Europe) programjában vett részt, később a Ballet National de Marseille tagja.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu
www.halaszgabor.eu
www.facebook.com/GangarayTrambulin

[:]