Menü Bezárás

[:hu]Hamlet – A Spirita Társulat előadása[:]

Mikor:
2016. február 05. @ 19:00 – 21:00
2016-02-05T19:00:00+01:00
2016-02-05T21:00:00+01:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
2000 ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1 342 71 63

[:hu]

A Spirita Társulat újabb klasszikust öltöztet modern köntösbe. William Shakespeare leghíresebb tragédiája, a Hamlet merész újraértelmezésben, musical-revüként kerül a nézők elé. A prózai szöveget (Nádasdy Ádám fordítása) újra és újra megszakítják a dán herceg elméjében felbukkanó – a szereplők által előadott – kortárs dalok és show-jelenetek, amiket interaktív vetítés tesz teljessé. Klasszikus dráma, modern fordítás, mai jelmezek, élő zene – Hamlet, ahogyan még sosem láttuk…

Szereposztás:
Hamlet – Czibere Krisztián
Claudius – Gere Dénes
Ophelia – Nagy Kata
Gertrud – Kókai Réka
Polonius – Nádas Gábor Dávid
Színészkirálynő – Görgényi Fruzsina / Perényi Luca
Horatio – Győri Zoltán
Laertes – Kocsis Fülöp Soma
Fortinbras – Dömötör Édua Csenge
Guildencrantz – Seres Dániel
Sírásó – Bittner Dániel

Zenei vezető: Magyari Marcell
Énektechnikai vezető: Zámolyi Eszter
Zenekar: Varga Balázs (kürt), Dálnoki Pál (kürt), Nemes Krisztina (trombita), Hechtl Olivér (hegedű), Magyari Marcell (cselló, zongora), Nagy Kristóf (gitár), Horváth Péter (basszusgitár), Ur Soma (dob)
Magyar dalszövegek: Nádas Gábor Dávid, Egressy G. Tamás
Vívás-koreográfia: Gyöngyösi Tamás
Hangtechnikus: Sütő Attila
Fénytechnikus: Rozslay Miklós
Technikai munkatárs: Ágoston András
A rendező munkatársa: Perényi Luca
Fordító: Nádasdy Ádám
Rendező: Egressy G. Tamás

A Sprita Társulat 2014-ben alakult – független, alulról szerveződő, rendezői meghívásos rendszerű társulatként. Egy szűkebb csapat 2011-ben előadta a Parti Nagy Lajos-féle Tartuffe-öt, majd 2012-ben egy Dorian Gray-átiratot is. Ezekben akkori Eötvös-diákok és hobbiszínészek játszottak. A Rómeó & Júliá-ban az alapcsapat néhány tagja dolgozott tovább, majd belépett az akkori végzős KIMI-osztály jó néhány színésze is, valamint külsős, már végzett, vagy épp végzős színészek. A koreográfiát az ismert mozgástanár és kaszkadőr, Gyöngyösi Tamás tanította be, a zenéért a Zeneakadémián zeneszerző szakon tanuló Szécsi Lőrinc felelt. A Spirita tagsága jelenleg több helyen is fellépő, szabadúszó színészekből áll, akikhez szintén szabadúszóként dolgozó zenészek és műszaki szakemberek, technikusnak tanuló hallgatók csatlakoztak. Egressy Tamás a BKF mozgókép-szakán végzett filmrendezőként, a Társulat mellett jelenleg fordítóként és dramaturgként dolgozik a Mafilmnél. A Társulat célja, hogy a mai, fiatal közönséget megszólítva, csakis a művészi alkotófolyamat és a produkció minőségét szem előtt tartva értelmezzenek újra mindenki által ismert klasszikusokat. A próbafolyamatok idején minden tagjuk ingyen próbál és játszik.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu
www.facebook.com/SpiritaTarsulat
www.spirita.hu

[:]