Menü Bezárás

[:hu]Rejtő 111 – Humor Maraton[:]

Mikor:
2016. április 02. @ 19:00 – 2016. április 03. @ 19:00
2016-04-02T19:00:00+02:00
2016-04-03T19:00:00+02:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
2500 ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1 342 7163

[:hu]

A Stand Up Brigád társulata a Bethlen Téri Színházzal közösen harmadik alkalommal rendezi meg Budapesten 24 órás Humor maratonját Rejtő Jenő születésének 111. évfordulóján.

humormaraton_honlap

A Humor maraton keretében 24 órán keresztül kabaréjelenetekkel, tréfákkal, zenés paródiákkal idézzük meg a pesti kabaré aranykorát, de a műsorban helyet kap a humor napjainkban legnépszerűbb ága, a stand up comedy is. Lesz itt bábkabaré és bemutatjuk azt is, hogy a kortárs tánc és a humor milyen jól megfér egymás mellett. A fellépők között megtalálhatók Karinthy-gyűrűs humoristák, a Showder Klub népszerű stand-up előadói, a Dumakabaré, a Comedy Central és a Rádiókabaré ismert nevettetői, valamint fiatal, feltörekvő humortitánok. A programban stand up, open mic, kabaré, önálló estek, zenés produkciók váltják egymást 24 órán keresztül, de lesz humoros vetítés, valamint pikáns poénok órája Kovival.

Fellépnek: Aradi Tibor, Beleznay Endre, Éles István, Erdei Sándor, Fülöp Viktor, Gaál Dániel, Gombos Szabolcs, Hajdú Geri, Ihos József, Kovács István Kovi, Kövesdi Miklós Gábor, Kővári Máté, Lorán Barnabás Trabarna, Polgár Peti, Somogyi András, Sulyok Péter, Straub Dezső, Szántó Sándor, Szép Bence, Szikra László, Tárnok Marica, Ürmös Zsolt, Varga Ferenc József, Zabolai Margit Eszter, Zadam és még sokan mások.

Tervezett program:
(a szervezők a műsor és poénváltoztatás jogát fenntartják)

2016. április 2., szombat:

 • 19.00-22.00 – DUMAKABARÉ – az ATV nyilvános felvétele a Stand Up Brigád és a Vidám Színpad művészeivel (Beleznay Endre, Aradi Tibor, Varga Ferenc József, Éles István, Szép Bence, Erdei Sándor, Szikra László, Szántó Sándor, Straub Dezső, Gombos Szabolcs)
 • 22.00-22.50 – GEGMENŐK – stand up comedy (Fülöp Viktor, Gombos Szabolcs)
 • 23.00- 23.50 – PONYVAKABARÉ – Rejtő Jenő művei alapján (Beleznay Endre, Éles István, Köllő Babett, Szép Bence, Ürmös Zsolt)

2016. április 3.,vasárnap:

 • 0.00-0.30 – VAK-TÖLTÉNYEK – Sulyok Péter „láthatatlan” comedy estje
 • 0.30-1.00 – A VIDÉK 50 ÁRNYALATA – Szikra László önálló estje
 • 1.00-1.50 – PIKÁNS POÉNOK ÓRÁJA – Kovács Kovi Istvánnal és Polgár Petivel
 • 2.00-2.50 – OPEN MIC NIGHT – Filléres Kabaré
 • 3.00-3.50 – OPEN MIC NIGHT – Filléres Kabaré
 • 4.00-8.50 – VAKKOMONDOR MARATON (Az ATV hírmagyarázó humor műsorának vetítése. Főszerepben: Beleznay Endre)
 • 9.00-9.50 – RÁDIÓKABARÉS HUMORÓRA
 • 10.00-11.00 – FILMVETÍTÉS GYEREKEKNEK
 • 11.00-11.50 – VICCES, KIRÁLYKISASSZONY?!? – humorelméleti mesejáték gyerekeknek
 • 12.00-12.50 – KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
 • 13.00-13.50 – ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ – stand-up matiné Gaál Danival és Kuli Bálinttal
 • 14.00-14.50 – REJTŐ 111 – kerekasztal beszélgetés (Közreműködnek: Thuróczy Gergely, Szép Bence, Kövesdi Miklós Gábor)
 • 15.00-15.50 – STAND UP KLUB – Kövesdi Miklós Gábor, Szántó Sándor
 • 16.00-16.50 – MARICA PRODUKCIÓ: Stanna és Panna
 • 17.00–17.50 – ZADAM TÁRSULAT: In’n’Out
 • 18.00-19.00 – STAND UP COMEDY ZÁRÓRA – Lorán Barnabás Trabarna, Somogyi András, Ihos József

Dumakabaré
Nyilvános televíziós felvétel

Végy tapasztalt kabarészínészeket és fiatal stand-up comedy előadókat, fűszerezd őket klasszikus és modern jelenetekkel, egy leheletnyi sketch comedy-vel, csipetnyi stand-uppal és jó adag zenés paródiával. Majd adj hozzá egy vicces műsorvezetőt és máris kész az ATV és a Stand Up Brigád új estje, a DUMAKABARÉ. Az előadás egyedülálló módon ötvözi a klasszikus pesti kabaré és a ma hatalmas népszerűségnek örvendő stand-up comedy műfajának legjobb pillanatait. A műsorban egymást váltják a színpadon a tapasztalt humor rókák és a fiatal poéntitánok, a humorstaféta kézről-kézre jár.

A Dumakabaré minden korosztály számára remek szórakozásit biztosít. A humoristák a poénváltoztatás jogát fenntartják.

Szereplők: Beleznay Endre, Aradi Tibor, Erdei Sándor, Éles István, Gombos Szabolcs, Szántó Sándor, Szép Bence, Szikra László, Straub Dezső, Varga Ferenc József

A Dumakabaréra megváltott jegy az alábbi Humor Maraton programokra érvényes:

2016. április 2., szombat:

 • 19.00-22.00 – DUMAKABARÉ – az ATV nyilvános felvétele a Stand Up Brigád és a Vidám Színpad művészeivel (Beleznay Endre, Aradi Tibor, Varga Ferenc József, Éles István, Szép Bence, Erdei Sándor, Szikra László, Szántó Sándor, Straub Dezső, Gombos Szabolcs)
 • 22.00-22.50 – GEGMENŐK – stand up comedy (Fülöp Viktor, Gombos Szabolcs)
 • 23.00- 23.50 – PONYVAKABARÉ – Rejtő Jenő művei alapján (Beleznay Endre, Éles István, Köllő Babett, Szép Bence, Ürmös Zsolt)

2016. április 3.,vasárnap:

 • 0.00-0.30 – VAK-TÖLTÉNYEK – Sulyok Péter „láthatatlan” comedy estje
 • 0.30-1.00 – A VIDÉK 50 ÁRNYALATA – Szikra László önálló estje
 • 1.00-1.50 – PIKÁNS POÉNOK ÓRÁJA – Kovács Kovi Istvánnal és Polgár Petivel

Rejtő 111 – Humor Maraton – Vasár / napi jegy

A vasár / napi jeggyel az alábbi programok látogathatók:

2016. április 3.,vasárnap:

vicces 2 fotó Kállai-Tóth Anett

04.03. 11.00
Vicces, királykisasszony?!?
humorelméleti mesejáték

A MaNNa, a Váci Dunakanyar Színház, a Jászai Mari Színház és a Dumaszínház közös előadása

Ildikó királykisasszony elhatározza, hogy csakis olyan férfihoz megy feleségül, aki meg tudja nevettetni. Tódulnak is a jelöltek próbatételre, hogy viccesebbnél viccesebb műsorukkal hódítsák meg a királykisasszony szívét, és a fele királyságot. A jelentkezők a humor különböző műfajaival próbálkoznak, de a királykisasszony valamiért nem találja elég viccesnek egyiküket se. A jókedvet így felváltja a sírás, és az országból szép lassan kipusztul a humor. Vagy talán még időben rájön a királylány, hogy kit is szeret valójában?

– Kérdezhetek egy utolsót, királykisasszony?
– Tessék.
– Mit gondol, ki lesz magából, ha hozzáér a csupasz villanyvezetékhez?
– Ki?
– Hamupipőke.

Szereplők: Kiss Diána Magdolna, Enyedi Éva, Gergely Katalin, Herczeg Tamás, Csémy Balázs, Widder Kristóf, Kardos Róbert, Horváth Virgil, Végh Zsolt, Dévai Balázs

Dramaturg: Szabó Borbála
Tér – jelmez: Ondraschek Péter
Mozgás: Widder Kristóf
Dalszöveg: Fekete Ádám
Zeneszerző: Tijana Stankovic
Rendezőasszisztens: Láng Zsuzsa
Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Bereczki Csilla

„…első blikkre rétegdarabnak tűnhetne, pedig valójában nagyon széles közönséget célzott meg magának: mesejátékos sztorijával csemege a gyermekeknek, a nevetést és humort kedvelő felnőttek pedig minden bizonnyal megtalálják valamelyik kérő műsorában a humor-szívük csücskét, és ezen kívül is remekül szórakozhatnak, kissé visszarepülve a gyerekkorba, és közben mégis felnőttként kacagva a csavarokon.” (franyokriszta)

marica stanna fotó- Hrotkó Bálint

04.03. 16.00
Marica Produkció – Stanna és Panna
Bábkabaré felnőtteknek

Az éjszakai orfeum, a burleszkfilm, a bábszínház, a pantomim és mozgásszínház elemeit ötvöző előadás egy elfeledett színházi műfajt igyekszik életre kelteni: a bábkabarét. Az alkotók – Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari – alkati adottságaiból is fakad, hogy a némafilmek korabeli két csillagát, Stant és Pant választották összekötőnek a zenés etűdök és a tárgyas animációk között.
A májusi színházi bemutatót néhány – nem egész estés – kísérleti esemény előzte meg, amikor kocsmai és kávéházi közegben is kipróbálták a játékot.
Az előadás népszerű slágereket, ismert zenei motívumokat dolgoz fel szokatlan eszközökkel.
Egy utazóbőrönd kibelezésével indul a bábkabaré, ahol az olló balerinává, az ernyőbot búvárrá, az esernyő nagymamává vagy hattyúvá válik.

Játsszák: Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari

Tárnok Marica bábművész színészként kezdte pályafutását. Tagja volt a Független Színpadnak, a Gergye Krisztián társulatnak, játszott a tatabányai Jászai Mari Színházban, a Budapest Bábszínházban és számos független kortárs társulattal is dolgozott. Drámapedagógiai és múzeumpedagógiai programokat, dráma- és bábjáték foglalkozásokat vezet. A Bethlen Téri Színházban már találkozhatott vele a közönség, mint kortárs táncos, színész, bábművész, rendező, tartott foglalkoztatót, kézműves foglalkozást, színházi „kulisszajárást” is, s rendszeresen jelentkezik a Marica bábszínháza újabb és újabb produkciókkal is kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

zadam

04.03. 17.00
Zadam Társulat – In’n’Out
Avagy komédia, de tánc-e?

Színház az egész világ.
Ha igaz a mondás, akkor az életünk egyetlen előadás. A bemutatásra kerülő jelenetek írói, rendezői, főszereplői és statisztái, sőt még nézői is mi magunk vagyunk.
A végén ne felejtsünk el tapsolni.

Hány pontot adunk egy salsára az Állami Operaházban és mennyit ér egy TV-showban? Hogyan értékeljük a néptáncot egy kortárs produkció részeként? Történetmesélő kötéltáncos vagy önreflektív illuzionista? Ki jut tovább? Szeretjük-e, ha egy előadás az elvárásainknak tesz eleget, vagy ha azokkal ellentétben inkább meghökkent minket?

Az In’N’Out ironikus és önironikus látásmódja, dramaturgiája közérthető módon fogalazza meg mindezt. Konkrét válaszok helyett választási lehetőségeket kínál fel a színházban, mint társadalmi színtéren.

„Zambrzycki Ádám testalkata nem átlagos, arcberendezése nem mindennapi: ez a kortárs táncos feltűnő jelenség. Vékony, de izmos test, tar koponya, óriási szem; olyan, mint egy mesefigura. Ki tudja, talán a jóga teszi meg a Buddhista Főiskola: rendre a legellentmondásosabb szerepeket viszi mások koreográfiáiban. Mozgása cseppfolyós, ugyanakkor kemény, kiviláglottak már színészi képességei is. Tragikus és komikus, lírai bohóc; Buster Keaton-i figura. Jó ideig a Frenák Pál Társulat szólistája volt.” (Sisso)

Koreográfus, előadó: Szász Dániel és Zambrzycki Ádám
Rendező: Zambrzycki Ádám

Jegyek:

24 órás bérlet (április 2.19h – április 3. 19h): 4500 Ft
VII. kerületi lakosoknak: 3600 Ft
Diák, nyugdíjas kedvezmény: 2700 Ft

Dumakabaré (szombati napi) jegy (április 2.19h – április 3. 02h): 2500 Ft
Kerületi, diák és nyugdíjas kedvezmény: 1800 Ft

Vasár / napi jegy (április 3.10h – április 3. 19h): 2500 Ft
Kerületi, diák és nyugdíjas kedvezmény: 1800 Ft

Vicces, királykisasszony?!? (április 3. 11h-13h): 1500 Ft
Kerületi, diák, nyugdíjas kedvezmény: 1200 Ft
3 éves kor alattiaknak 200 Ft-os „ölbenülős” jegy váltható

Stanna és Panna – In’n’Out (április 3. 16h-19h): 2000 Ft
Kerületi lakosoknak: 1600 Ft
Diák, nyugdíjas kedvezmény: 1500 Ft

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu
[:]