Menü Bezárás

[:hu]Project rampZ – A Zadam Társulat előadása[:]

Mikor:
2016. február 19. @ 19:00 – 20:00
2016-02-19T19:00:00+01:00
2016-02-19T20:00:00+01:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
2000 ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1 342 71 63

[:hu]12.zadam_rampz

Bemutató

Az emberben a történet végén, amikor egy aión lezárul, a személyes tudat elhomályosodik, és az egyén tudatos tevékenységének helyébe a tömeg tudattalan tevékenysége lép. A kollektív pszichébe süllyedt ember tömeggé válik. Primitívvé lesz, vagyis elkezdődik a lelki visszafejlődés kései történet-előttisége.

A tömeggé vált ember abba az állapotba merül alá, amelyben a logikus gondolkozást, a világos és szabatos, értelmes józanságot elfelejti. A kozmikus ősharmóniával fenntartott kapcsolata megszűnik. Az értelem elborul. A primitivizálódás, más szóval a kollektivizálódás az ember egyéni létét elnyomja, és helyébe a tömeg életét teszi. Mérlegelés nincs, az intelligencia eltűnik, az ítélőképesség elhomályosodik, az ízlés, szellem alászáll. Ehelyett felmerül az ingerlékenység, irigység, hisztéria, szenvedély, hiszékenység, névtelen félelem, indokolatlan bámulás és gyűlölet, babona és bálványok. (Hamvas Béla: A Vízöntő)

Szereplők: Börcsök Zsófi, Füzesi Csongor, Forrás Adél, Gál Andrea Noémi, Jacsó Anna, Lajter Eszter, Pálfi Gabriella, Peták Róbert, Podmaniczky Dorottya Anna, Samu Kristóf

Zene: Gergely Attila
Video:Téri Gáspár
Koreográfia: Grecsó Zoltán, Sebestyén Tímea, Zambrzycki Ádám
Rendezés: Zambrzycki Ádám

Hossz: 50 perc

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Műhely Alapítvány, Medáliák Egyesület

„Zambrzycki Ádám testalkata nem átlagos, arcberendezése nem mindennapi: ez a kortárs táncos feltűnő jelenség. Vékony, de izmos test, tar koponya, óriási szem; olyan, mint egy mesefigura. Ki tudja, talán a jóga teszi meg a Buddhista Főiskola: rendre a legellentmondásosabb szerepeket viszi mások koreográfiáiban. Mozgása cseppfolyós, ugyanakkor kemény, (…) tragikus és komikus, lírai bohóc; Buster Keaton-i figura.
Jó ideig a Frenák Pál Társulat szólistája volt.”
(Sisso www.kultura.hu)

Az előadás 50 perces.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu
www.zadam.hu

[:]