Kecskeméti táncok – Kecskemét City Balett

Mikor:
2018. 11. 21. @ 19:00 – 19:50
2018-11-21T19:00:00+01:00
2018-11-21T19:50:00+01:00
Költség:
2000 Ft

A Kecskemét City Balett előadása

A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja

Kodály Zoltán a XX. század egyik legnagyobb hatású zeneszerzője volt, aki élete végéig kecskemétinek tekintette magát. Nem véletlen, hogy a város nevéhez szorosan kapcsolódó balettegyüttes, és annak vezetője erős vonzódást érez ehhez a karizmatikus és gyönyörű zenei forráshoz. Az előadás a zeneszerző ránk hagyott szellemi örökségéből táplálkozik, összhangot kíván teremteni Kodály gondolatainak lényegi tartalmával úgy, hogy kiszélesíti a kört, globális kontextusba helyezve azokat az élet más területeivel is. Az általa fontosnak vélt gondolatokra reflektálnak a táncművészek Barta Dóra koreográfiájában, műfajuk igen izgalmas nyelvén. Szabad asszociációkra nyílik tehát lehetőség, melyek közt megtalálható a nemzeti identitás, az eredet, a gondoskodás, a néphagyomány, az ember, a természet, a küzdés, a gyermek, a párkapcsolat a közösség, a haza szeretete: mindezt korszerű köntösbe öltöztetve. A részletek nem elsősorban konkrét történeteket elevenítenek fel: alkotói szándék szerint gondolkodni, érezni engedik a nézőt egy olyan művészről, akinek mindenen áttörő szándéka volt a földi életet szebbé, jobbá, gazdagabbá tenni a zeneművészet terén.

Táncművészek: Szőllősi Krisztina, Nagy Nikolett, Varga Lotti, Jurák Bettina,
Földesi Milán, Szóka Roland, Raj Martin, Rónai András (m.v.) táncművészek

fény: Katonka Zoltán
koreográfus-rendező: Barta Dóra

Az előadás 50 perces

2013-ban Barta Dóra Harangozó-díjas, Érdemes Művész koreográfus művészeti vezetésével született meg a Kecskemét City Balett. A társulat egyedi stílusát jellegzetesen meghatározó alkotó mozgásvilága egyszerre zsigeri, költői és gazdag érzelmi töltetű. Az együttes a teátrum tánctagozataként is új színfoltot, új közönséget vonzott Kecskemét város kulturális életben. Önálló táncszínházi előadásaikban ötvöződnek a klasszikus balett és a kortárs tánc jellegzetességei. A tánc iránti elkötelezettség és a magas művészi színvonal a társulat védjegyének számít.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.facebook.com/kecskemetcitybalett

Comments are currently closed.