Menü Bezárás

Vasas Erika: ONlife (Közép-Európa Táncszínház – K-Arcok)

Az aktuális, és folyton változó trendek és divathullámok impulzív mintákat kínálnak fogyasztóinak, akikben kialakul a vágy szaporán lekövetni, leutánozni azokat. Ezek lekövetése azonban komoly kihívást jelenthet azok számára, akik lépést akarnak tartani.

A sikeresség, a különlegesség, a társadalom által elismert érdemek elérése érdekében hamar vonzóvá válnak bizonyos viselkedésformák, öltözködési stílusok, kifejezési módok, melyek megmutatkozásának tere egyre inkább a virtuális világ.

A velünk történő események publikálása társadalmi igénnyé változott, melynek talán a legnagyobb csapdája a valóság különféle módokon történő korrigálása. Tökéletesre állított fények, remek összhatás, makulátlan környezet, beállított pozíciók, és irigylésre méltó, mindig egységes és kiegyensúlyozott kedélyállapot.

Egyre nagyobb szakadék teremtődik e kitalált, steril világ és a realitás között, ahol evidencia, hogy az emberek nem hibátlanok, életükben magasságok és mélységek követik egymást. Ennek a természetes amplitúdónak eltagadása alapjaiban mond ellent a valóságban működő emberi lét dinamikáinak, és ezért egyre növekvő erőfeszítést igényel ennek elrejtése a virtuális térben.

Főszereplőnk a saját maga által kreált, fiktív virtuális világ és a szépítetlen realitás között ingázik, majd idővel egyre elhatalmasodni látszik életében a hamis profil, mellyel történő azonosulása felveti a kérdést, hogy miként őrzi meg valódi énjének, személyiségének szuverenitását?

A perfekció szüntelen hajszolása közben azon kapja magát, hogy online avatárja saját életre kel, mely felett már nincs kontrollja. A realitás fakósága, tökéletlensége egyre terhelőbbé válik számára, a kontraszt egyre több belső konfliktust generál önmagában, amely elkerülhetetlenné teszi a szembenézést a valósággal.

Táncművész: Sinka Lídia
Technikus: Selmeczi Mercédesz
Fény: Selmeczi Mercédesz
Hang: Mádi László

Koreográfus: Vasas Erika

Vasas Erika elismert és aktív tagja a hazai, illetve nemzetközi táncéletnek. Több, mint tíz éve tevékenykedik táncművészként, próbavezetőként és koreográfus-asszisztensként a FrenÁK Társulatban. Tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában és a Magyar Táncművészeti Egyetemen végezte, ahol kiváló mesterektől tanulhatott klasszikus balettet, kortárs táncot és színészmesterséget. Pályakezdőként Földi Béla támogatásával a Budapest Táncszínháznál töltötte szakmai gyakorlatát. 2014-ben került kapcsolatba a cirkuszművészet világával a Recirquel Újcirkusz Társulat jóvoltából. A társulat vendégművészeként láthattuk komika szerepben és légi karikán. Önálló alkotói munkája a VASAS MŰVEK nevet viseli, mely az NKA Imre Zoltán Programjának támogatásával bemutatott EXIsT című előadással debütált a Nemzeti Táncszínház színpadán 2020-ban.

Előadás hossza: 45 perc

dátum

2024. febr. 16.
Expired!

időpont

19:00 - 19:45

Jegyár

3 500Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás