Menü Bezárás

Sunyoung Kim (KR): BOTTARI: Trajectory of the Mind / Ladjánszki Márta & Közép-Európa Táncszínház: Effigy / Képmás – 10. Monotánc Fesztivál

Sunyoung Kim: BOTTARI: Trajectory of the Mind (KR)

Ez egy olyan előadás, amely bemutatja Korea egyedülálló szépségét a koreai tradicionáis tánc modern módon történő újraértelmezésével, a „Bottari” motívumával.

A fején lévő kötegben összetett érzések rejtőznek a táncával kapcsolatban, például szerelem, szomorúság, remény és kétségbeesés. Fontosnak tartja a láthatatlan dolgokat vizualizálni, mint például az érzelmek, a lélegzet és az időt a “táncon” keresztül, és a hagyományos koreai tánc lényegét kívánja modern módon újra értelmezni.

It is a performance that shows the unique beauty of Korea by reinterpreting Korean traditional dance in a modern way with the motif of „Bottari“

Inside the bundle on her head are complex feelings about her dance, such as love, sadness, hope, and despair. It considers it important to visualize invisible things such as emotion, breath, and time through „dance,” and intends to reinterpret the essence of traditional Korean dance in a modern way.

Előadó/Performer: Moonhee Kim
Koreográfia/Choreography : Sunyoung Kim
Tánc/Dance: Moonhee Kim

Hossz/Duration: 20 min

Ladjánszki Márta: Effigy / Képmás

Effigy, egész közelről nézve: képmás. Egy másik kép: másképp. Visszhangra talál bennem az etimológiai szómagyarázat, mert én is úgy gondolok az így készülő szólóra, mint egy hasonlóság, hiszen az, aki a színpadon van egy kvázi fiktív személy. Krisztiánból és belőlem táplálkozik és Krisztián testén jelenik meg, tehát hasonló hozzá, de nem ő egy az egyben.

Effigy, up close: portrait. Another image: different. The etymological explanation of the word resonates with me, because I also think of the solo being made in this way as a resemblance, since he who is on the stage is a quasi-fictional person. He feeds from me and from Krisztián and it appears on Krisztián’s body, so he is similar to him, but he is not one in one.

Koncepció/rendezés: Ladjánszki Márta
Koreográfia: Ladjánszki Márta és az alkotó-/előadótársak
Táncos: Barna Krisztián
Zeneszerző/előadó: Varga Zsolt
Fény: Fogarasi Zoltán
Kosztüm: Pillangó
Asszisztens: Joó Renáta
Vizuális segítő: Kovács István
Külön köszönjük a műhelymunkában részt vevő táncosok gondolatait, mozdulatait, inspiráló jelenlétét: Dániel Attila, Györke Tímea, Mórocz Eszter, Szász Zsófia, Veres Flóra; valamint Árva László képeit a próbákról.

Hossz/Duration: 40 min
16+

dátum

2022. ápr. 28.
Expired!

időpont

20:30 - 21:35