Menü Bezárás

Simorág TánCirkusz: Tükörmese

– Az óriás és a tündér szomszédsága – 

Bemutató

Az óriás és a tündér szomszédsága. Egy fal választja el csak őket, ugyanolyan otthonaikban, kicsiben és nagyban szinte ugyanaz történik, mégis másképp. 

Mit sem sejtenek arról, hogy életük összefonódott, kissé talán össze is keveredett.  Eközben játékos zsonglőr és akrobatikai jelenetek alakulnak, ahogyan összecserélik tárgyaikat és felismerik, hogy akivel nap mint nap tükörbe néznek, az önmaguknak hitt lény, valójában a másik.  

Képzeletből szőtt világukban mindent meseszálból kötöttek a díszlettervezőink, így a kellékek és jelmezek retextil alkotások. Azonban a varázslatos lények mitikus világában az ember is jelen van, ez pedig csak még jobban összekavarja a dolgokat! Hiszen az ember felnőtt, így kérdés, mit is lát a tündérekből, óriásokból, akik magának a mesének és a természetnek az allegóriái. Mit tud tanulni tőlük?  

Ez a kihívás a mesének egy olyan rétegét teremti meg, ami egymás megértéséről szól, a gyermeki és felnőtt világ találkozásának határán a fejlődés lehetőségeiről! Felismerjük-e mit jelent a játék? Merünk-e mind közösen játszani? 

A színpadi szereplők mozgásnyelve, pantomim, gesztusszínház, akrobatika, varázslat és ami csak ezt körülveszi, nyelvezetük pedig  a zene, amit a velük párhuzamba állított zenészek karaktere hoz létre. 

Szereplők és alkotótársak: Simor Ágnes, Turai Bálint, Vincze Márton
Zenészek: Tóth Bernát Réka, Vázsonyi János
Díszletfal, jelmez, kellékek: Tangly hands
Díszletszerkezet, bambusz és tükör: Szabon Balázs
Díszlet koncepció: Simor Ágnes és Szabon Balázs
Író, rendező: Simor Ágnes 

Simorág TánCirkusz:
„2010 óta foglalkozunk főként mesék létrehozásával a színház, a tánc, cirkusz, bábszínház összekapcsolásával. 

Világunkban a díszletek és a szereplők is folyton átváltoznak, ahogyan a mesék áramló képzeletvilágában bárki, bármivé változhat. Munkáink egyedi feldolgozások, új történeteket hozunk létre, bár mindig alapos kutatómunka és több éves előkészítés előzi meg egy-egy mesénk létrehozását! A történetek szimbólumokon keresztül válnak érthetővé, a humor és a líraiság egyszerre van jelen.  Előadásaink non-verbálisak vagy verses szövegekre épülnek.  

Meséinkhez élőzenét használunk, mely erősíti, kiegészíti, inspirálja munkánkat. A történetek, melyeket átadunk a kicsiket és nagyokat is magával ragadja, mert a mese mindenkinek szól! 

Mese előadásaink számos szakmai díjat elnyertek, a Magyar Művek Szemléje fődíját és különdíját (2021.), az Országos Komédia Éve pályázat fődíját (2012.), az Országos Kaleidoszkóp Fesztivál különdíját (2019.)  

a Simorág TánCirkusz a facebookon

Támogatóink:

dátum

2021. jún. 06.
Expired!

időpont

16:00 - 17:00

Jegyár

1 600Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás