Menü Bezárás

Savage Works: Dreamcatcher

“All that we see or seem is but a dream within a dream.” 

Az Ambíció tehetségprogram előadása 

Kedves Közönségünk!
Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy az előadást október 2-án sajnos nem tudjuk megtartani. Az újabb időpontról  

A sziú törzs egyik leghíresebb régi indián legendája szerint egyszer élt egy indiai anya, aki nem tudta az éjjel-nappal folyton csak síró gyermekét megnyugtatni.
Annak ellenére, hogy a gyermek elaludt, álmában mégis nyugtalanul kapálózott és egy idő után újra sírva ébredt.
A tanácstalan és boldogtalan anya úgy döntött, hogy elmegy a bölcs indián öregasszonyhoz, hogy tanácsot adjon neki és hogy segítsen magán és a gyermeken.
Az idős indián nő elmondta neki, hogyan készítsen varázs talizmánt a békés alvás eléréséhez, és így létrejött az első álomfogó.
Azután a gyermek nyugodtan aludt és nem sírt. 

Előadásunk egy hétköznapi férfi egy napját mutatja be, aki álmai nőjéről fantáziál.  Elképzeli, hogy mit mondana neki, hogy hódítaná meg és milyen lenne a közös jövőjük. Csak egy gond van: a nő csak a fejében létezik. Vagy mégsem? 

A Savage Works „Dreamcatcher” előadása egy utazásra visz az álom és való élet határára – hol kezdődik az egyik és hol végződik a másik? Miért érezzük azt, hogy az álom kevesebb, mint a valóság? És végül: ha eléggé akarjuk, az álmok valóra válhatnak?  

Előadók:
Győrfi Attila, Sándor Diána, Vágási Barbara, Kutni Balázs, Gaál Zsófia, Juhász Vivien, Szemán Attila, Petricsevics Szilárd 

Savage Works egy 2019-ben alakult varieté társulat, mely különböző stílusok vegyítésével visz új színt az előadóművészet világába. Művészeink projekt jelleggel csatlakoznak az előadásokhoz. Egyedülálló zenehasználat, sokoldalú művészek, izgalmas témák, különböző táncstílusok és légtorna eszközök – csak hogy néhány dolgot említsünk, melyek a Savage Works társulatát jellemzik. 

https://attilagyorfi.hu/

Ambíció tehetségprogramunkban fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül. 

A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem vagy csak korlátozottan adódik. Színházunk egyenlő feltételeket biztosít minden pályázónak nemtől, kortól és színpadi tapasztalattól függetlenül. Nem titkolt célunk továbbá, hogy az Ambíció sorozattal a szakmai közönséget is megszólítva, az alkotókat újabb lehetőségekhez juttassuk. 

Immár negyedik éve a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzünk műsorra, amelyek közt van tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is. 

Bővebben az Ambíció tehetségprogramról.

 

dátum

2021. okt. 02.

időpont

19:00 - 20:00
kategóriák