Menü Bezárás

Közép-Európa Táncszínház: Verso – online SŐT7 előadása

Az online Sissi Őszi Tánchét előadása.

Jegyek a Jegyvásárlás gombra kattintva, egy rövid regisztrációt követően vásárolhatók december 1. 19 óráig, mellyel az előadás december 1 20 óráig tekinthető meg.

Technikai segítség: online@interticket.hu

Az előadásról:

Verso, mint a dolgok visszája, ellentétes oldala. Az előadás egy kifordított, párhuzamos értelmezésű világ, esztétikai és filozófiai kérdésekkel foglalkozó, a megszokottól eltérő, ellentmondásos olvasztótégely, amiben olyan karmával találjuk szemben magunk, amit nem ok-okozat követ, mégis valahogy tetteink, vagy vágyaink okán jön létre, ám a nem várt módon. Ez a véletlenszerűség szülte kifordult világ a tetteink előre láthatatlan következményeivel jön létre. Nem a megszokott rendben és várt módon zajlik a mozgás ebben a létben. A mozdulatok maguk is mintha a visszájukra lennének hajtogatva, nem abban az irányban haladnak, ahogy azt a logika megkövetelné. Ez a kifordított világ a teljes őrületig facsarja, kiveti magából a benne létezőt, és csúcspontján visszahuppan a valóság realitásába.

Hogyan, hányféleképpen kaphatunk fonákot az életben? A kérdés már önmagában nem megszokott módon van feltéve, hiszen ezt a jelzőt ritkán vagy épp soha nem használjuk az életre reflektálva. A válasz az alacsony, vagy túl magas cél, esetenként az eszközök helytelen használatában nyilatkozik meg. Greguss Ágost (bölcseleti doktor) szerint a fonákság, az aljasból (alacsonyból) fejlődik és gyarlóságot jelez, de valami kellemesnek a túlhajtásából is eredhet, mint például az oktalan jószívűség mások felé, íly módon átmenetet képez a komikumba. Akár drámai köntösbe bújtatva, olyan pillanatok teremtése lehet ez, ahol kettős jelentéssel bíró érzetek kelnek életre.

Előadók: Bozsányi Liliána, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Horváth Adrienn, Joó Renáta

Fény: Fogarasi Zoltán
Öltöztető: Deák Orsolya
Zeneszerző: Mádi László
Mentor: Szögi Csaba

Koreográfus: Mádi László

Az előadás az Imre Zoltán Program keretén belül valósult meg.

A felvételeket és az utómunkákat a Paletta Kft. készítette.

dátum

2020. nov. 30.
Expired!

időpont

20:00 - 22:45

Jegyár

1000, 2500, 5000 Ft

További információ

Jegyvásárlás
Jegyvásárlás