Menü Bezárás

Gunilla Boëthius: A föld fia – Kosztolányi Dezső Színház (SRB)

A Vendégváró Fesztivál keretében

“A fák csillogva, zörögve mozognak a sötétben. Suttogó és visszhangzó kiáltások hallatszanak felőlük: „Mama, mama, mama!”

Björn és Anja az erdőben. Björn szereti a madarakat. Anja gyereket akar. Az erdőben megfogan Kalle. A szülés pillanatában a fák megelevenednek, az ég elsötétül. Kalle félig a földbe ásva születik. Sem Björn, sem Anja nem tudja kimozdítani onnan. Talán gyökerei vannak, és nem lábai. Hideg telek és könyörtelen fagyok jönnek. Björn, Anja és Kalle az erdőben. Björn szerette a madarakat, Anja gyereket akart, Kalle növekszik a földben.

A Föld fia című dráma egy nem mindennapi család életét mutatja be az erdőben. Anja és Björn próbálja életben tartani Kallét, aki a földbe született. Szélfogót építenek, óvják a hidegtől. A gyermekvállalás csodája és küzdelme ebben a történetben különösen kiemelt, hiszen Kalle soha nem lehet olyan, mint a többi gyerek. A mágikus realizmus és a történet groteszk világa olyan elegyet alkot, amely egyszerre humoros és tragikus.

Gunilla Elisabeth Boëthius, 1945. június 9-én született Svédországban, újságíró, drámaíró és író. Első gyermeke születése óta Boëthius elsősorban drámaíróként tevékenykedik. A Föld fiát 2005-ben írta. Több ifjúsági könyvet írt, 2015-ben pedig megjelent első felnőtteknek szóló regénye. Számos drámát és rádió adaptációt tudhat maga mögött.

A drámát Szappanos Gábor fordította.

Szereposztás:
Anja: Fülöp Tímea
Björn: Kucsov Borisz
Kalle: Mészáros Gábor
Nagymama: Verebes Andrea
Kurt: Búbos Dávid

Dramaturg: Balázs Júlia
Díszlettervező: Fekete Anna
Jelmeztervező: Pető Kata
Zeneszerző: Urbán Kristóf
Fényterv: Majoros Róbert
Plakátterv: Ónya-Oláh Dóra
Fotó: Molnár Edvárd
Rendezőasszisztens: Szerda Zsófia
Rendező: Hegymegi Máté

dátum

2023. febr. 19.
Expired!

időpont

19:00 - 20:30

Jegyár

3 500Ft

További információ

Read More
Read More