Menü Bezárás

Góbi Rita: Falka

Ifjú Koreográfusok Fóruma+ – Közép-Európa Táncszínház

Góbi Rita az utóbbi években főleg befelé fókuszált, szóló előadásaiban az egyénnel, annak fizikai lehetőségeivel és önmagához való viszonyával foglalkozott. Ennek a belső útnak a folytatásaként, ezúttal az individuum és a közösség viszonyát vizsgálja. Mit jelent közösségben élni? Miért célja az egyénnek az, hogy közösséget találjon? Miért enged be valakit magába egy közösség, míg másokat kizár soraiból? Vajon önzésből vagy éppen önzetlenségből szeretnénk-e közösségben élni? Mennyire kerültünk távol az ősi falka mentalitástól?  

Előadók: Barna Krisztián, Bozsányi Liliána, Gyevnár Réka, Horváth Adrienn, Joó Renáta, Ungi Krisztián
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: Mádi László
Dramaturg: Somogyi Tamás
Jelmez: Mák Petra 
Koreográfus: Góbi Rita  

Góbi Rita táncművész, koreográfus, táncpedagógus, aki a táncnyelv sajátos részét kutatja. A Vajdaságban, Újvidéken született, itt kezdte tánctanulmányait is, majd a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott Budapesten. Pályáját a Pécsi Balettnél kezdte, majd “betáncolta” a független táncszcénát – táncolt a Bozsik Yvette Társulattal, Szabó Réka TünetEgyüttesével, az Andaxínházzal, a Természetes Vészek Kollektívával és a Duda Éva Társulattal, majd 2006-ban megalapította a Góbi Rita Társulatot. Több teljes estés koreográfiát alkotott meg, az utóbbi években külföldi partnerekkel. 

Az Ifjú Koreográfusok Fóruma (IKF) egy tehetséggondozó- és kutatóprogram, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbehozása. A 2020-as évben azonban, kibővítve ezt a jól bevált koncepciót – eddig tizenhét alkalommal, tizenkilenc alkotó fordult meg nálunk – további célunk esélyt adni azoknak a koreográfusoknak is, akik ugyan már jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek, de eddig esetleg nem volt lehetőségük teljes társulattal együtt dolgozni, számukra előadást készíteni. A Közép-Európa Táncszínház ezért új stratégia kidolgozására vállalkozva, az IKF mintája alapján idén létrehozta IKF+ elnevezésű programsorozatát is.

Közép-Európa Táncszínház
Progresszív. Stílusos. Kortárs. A KET Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulata. Egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárs tánc változatos nyelvét választották. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.  

A produkció létrejöttét az EMMI támogatta.

www.cedt.hu
a Közép-Európa Táncszínház a Facebook-on

 

dátum

2021. jún. 18.

időpont

19:00 - 19:30

Jegyár

2 000Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás