Menü Bezárás

DCL – Dance Communication Lab

Improvizációs táncest a Dance Communication LabBeyond Front@ keretében 

Külső helyszínen – találkozó 17:00-kor a Magyar Zene Háza melletti zenélő játszótéren.

A Dance Communication Lab rövid távú csereprogram táncosok között, amelynek fő célja, hogy az európai partnerországokból érkező 6 hivatásos táncművész megismerje egymást az improvizáción keresztül, amely a kortárs tánc legjellegzetesebb alkotási folyamata. A 2 napos kutatási projekt Nagy Csilla, magyar táncos-koreográfus mentorálásával zajlik. A DCL fókuszában a képzelet megtestesülése áll. 

Kulcsfontosságú munkaelemek a szándék és a cselekvés/működés – mit okoznak a táncosok a cselekvésükkel az előadói térben, és ez hogyan hat rájuk. Ez a képzeletbeli folyamat a végén egy rövid előadásban testesül meg. 

A Dance Communication Lab célja, hogy áthidalja a különböző országokból származó táncművészek közötti szakadékot, és jelentős tapasztalatokkal lássa el őket, amelyek segítik karrierjüket a nemzetközi táncszíntéren.    

Résztvevők: Anni Erika Koivusalo (S), EmaKrižič (SLO), Mariana Gavriciuc (RO), Mia Zaluka (HR), Podmaniczky Dorottya (HU), SławomirJuszczak (PL)

Mentor/Workshop vezető: Nagy Csilla  

Nagy Csilla táncművész, koreográfus, táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Főiskolán és a rotterdami CODARTS Akadémián végezte tanulmányait. 2008 óta dolgozik az Artus–Goda Gábor Társulatával, 2012 óta saját művészeti projektjeit valósítja meg a Cipolla Collectivával.

A Beyond Front@: a Bridging Periphery egy Kreatív Európa projekt (2023-2026), amelyet a Közép-Európa Táncszínház – KET (Magyarország), a Bunker (Szlovénia), a Hrvatski institut za pokret i ples – HIPP (Horvátország), a Krakow Dance Theatre – Krakowski Teatr Tańca (Lengyelország), az M Studio (Románia) és a Vitlycke – CPA (Svédország) hozott létre a kortárs táncművészet helyi fejlődésének elősegítése érdekében. 

dátum

2023. nov. 17.
Expired!

időpont

17:00 - 18:00