Menü Bezárás

Daša Grgič (SLO) – PLENIR (Beyond Front@)

A Sissi Őszi Tánchét keretében.

– Nagymamáknak és nagypapáknak szentelve –

“Mi a mi kulturális-történelmi-néprajzi örökségünk?
Milyen része él még az örökségnek és mennyire fontos a közösség számára?”  

A plenir egy értékes kosár, amellyel a tejesasszonyok és pékasszonyok régen Triesztbe jártak, hogy mezőgazdasági termékeket áruljanak. Daša Grgič koreográfus koreográfiai ötletének megalkotásakor a középpontban a trieszti partvidék kivételes szlovén asszonyai állnak, akik tevékenységükkel segítették a túlélést a múlt nehéz időszakaiban. Megérdemlik a figyelmet, hiszen a kulturális örökség pótolhatatlan részét képezik. Történeteik és emlékeik inspirálják a mozgást, a szavakat és a zenét egybefonó kortárs táncelőadást.

Plenir egy táncszínházi előadás Daša Grgič koreográfiájával és koncepciójával, amely Mojca Majcen szlovén táncos “szerzői projektjének” részeként jött létre a Balkan Dance Projecttel együttműködve, a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériumának anyagi támogatásával és a Trieszti Táncprojekt Fesztivál, a Velenje Fesztivál, a Ljubljanai Táncszínház és a Teatro stabile Sloveno di Trieste koprodukciójában.
A kortárs koreográfia felépítése régi fényképekből, tanúvallomásokból és kutatásokból merít ihletet. A régi tárgyak és eszközök szcenikai elemként való felhasználása a koreográfiai munka összekötő kapcsa.

Koreográfia és koncepció: Daša Grgič

Táncosok: Urša Rupnik, Luka Ostrež, Igor Sviderski, Daša Grgič. 
Zenei válogatás: Daša Grgič 
Fénytervezés: Luka Živković 
Jelmezek: Anka Rener Kremžar 
Produkció: Balkan dance project 

A társulatról:
A Balkan Dance Project egy nemzetközi táncplatform, amely a Balkánról származó művészeket, táncosokat és koreográfusokat hozza össze. A BDProject egy olyan eszme, amelyben lehetséges a különbségek összeegyeztetése azáltal, hogy megteremti a megértés, az együttműködés, a sokszínűség tisztelete, a tolerancia és a művészet erejébe vetett közös hit talaját. Az új táncprodukció fenntartja és terjeszti a projektben részt vevő valamennyi kultúra kulturális örökségének értékét. A Plenir táncosai: Mojca Majcen, Urša Rupnik, Igor Sviderski, Luka Ostrež Szlovéniából és Branko Mitrović Bosznia-Hercegovinából.

www.balkandanceproject.com

dátum

2023. nov. 16.
Expired!

időpont

19:00 - 20:10

Jegyár

3 000Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás