Menü Bezárás

Autósmese – Toda, Berci és a csodamerci

A március 21-n ünnepelt bábszínházi világnap tiszteletére unikális online előadással, az Autósmesével készültünk legkisebb nézőinknek és szüleiknek. Toda mester, Berci és egy csodás merci története a klasszikus színházi és bábszínházi elemeket vegyítve, fantasztikus nyelvezettel mesél a remény, a bajtársiasság és a bizalom kérdéseiről. No, meg az autószerelésről!

Autósmese címen brümmög be Toda és Berci, a két országúti vagány a kisfiúk és az autószerető kislányok délutánjába a szünidőben. Kiderül, hogy számos kaland után, hogyan szerelik meg a lerobbant csodamercit a semmi közepén, éppen abban a kanyarban, ahol se térerő, se autószerviz nincs, csak Toda mester tanyája.

A darabot ötéves kor fölötti gyerekeknek ajánljuk elsősorban, de kisebbek is biztonsággal nézhetik, szülői felügyelettel.

Az Autósmese különlegessége, hogy a bábszínház és a klasszikus színházi elemeket vegyítve, komplex és folyamatos figyelmet fönntartó előadást hoztak létre az alkotók. Versek, rímek és míves, de modern sorok révén nyelvi érdekességekkel, humoros rigmusokkal fejleszthetik nyelvkészségüket a kis nézők.

Az Autósmese nem csak az autókról és sofőrökről, meg a mindent megoldó szerelőkről szól. Mesél a váratlan fordulatok hatalmáról, a kiszámíthatatlanság erejéről, a reménytelennek tűnő helyzetekről. Arról, hogy hogyan lehet minden helyzetben megoldást találni, legyen az egy autó megszerelése, vagy egy másik emberbe vetett bizalom kialakulása. Az Autósmese humoros és könnyed módon, az autók világába helyezkedve tanít az emberi kapcsolatokról.

Az előadást töretlen népszerűsége okán bérletben játszották a Tatabányai Jászai Mari Színházban, többi előadásukkal együtt pedig rendszeresen játsszák az ország művészeti intézményeiben, fesztiválokon, és külföldön egyaránt.

“Összeszokott és jól összehangolt párost láthatunk”
– Somoskői Beáta, Magyar Játékszín

Csodamerci? Az ám. Beleülnél? Lazán.
Tuning, polír, bőrkárpit, luxusslusszkulcs,
kérj bármit, jár hozzá, csak néhány millát áldozz rá!
Elromolhat? Bocsi, de ez egy csodakocsi!
Hogyha mégis….mindez ellenére…
ha elromolni nincs is engedélye,
de puff, reccs, ajaj, ácsi,
jön egy kanyar, egy bicikliző bácsi,
olyan öregecske, s egy aszfaltevő kecske
legelész az úton, egy félrerántott kormány
és jól megpörget Newton…
Ó, te élet, te rút patkány!
Összetört a kocsink az útpadkán!
S itt ebben a Semerre úti kanyarban
(hol csak a bácsi a kecske és az avar van)
nincs szerviz és akadoz` a térerő,
merő kilátástalanság lebeg.
A kecske mekeg, a bácsi makog:
Majd megjavítjuk valahogy…
És csodakocsink, az a batár,
Toda mester tanyájára betér.
S mire mesénk odafajul, hogy azt mondd majd:
Merci!,
egész másért csodás már a megjavult merci.

Írta: Szabó Attila 
Rendező: Schneider Jankó 
Játsszák: Schneider Jankó, Jakab Ádám 
Tervezte: Sipos Katalin és Sisak Péter 
Zene: Csernák Zoltán Samu 

Időtartam: 38 perc szünet nélkül

A társulatról:
A Hepp Trupp egy kétszemélyes társulat. Szerelemből született: a színház, a művészet, a néző és az egymás iránti szeretet táplálja azóta is. 2008-ban alapította Schneider Jankó és Nagy Viktória Éva, mindketten a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakán végeztek, és azóta is rendszeresen dolgoznak más társulatokkal rendezőként, színészként, íróként, tervezőként és koreográfusként egyaránt.
A társulat 2011-es megalakulása óta több új előadást hozott létre a bábművészet jelentős alkotóival közösen. A társulat tagjai a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakán végeztek, bábszínész szakon

dátum

2023. márc. 18. - 26.
Expired!

időpont

15:00 - 23:55

Jegyár

2 490Ft

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás