Közép-Európa Táncszínház

A társulat honlapja

Progresszív. Stílusos. Kortárs. A KET Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulata. Egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárs tánc változatos nyelvét választották. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.

A KET története

Az elmúlt 28 évben az Egyesült Államoktól, Örményországig, Finnországtól, Egyiptomig 22 ország 44 városában léptek fel, közel 120 ősbemutatót tartottak, amelyeket több mint 50 alkotó készített. A KET az első magyar társulat, amely fellépett New York-ban a Broadway-n.

Sokszínű repertoárjuk mellett – a régióban egyedülálló módon – tehetséggondozó,-kutató és mindenki számára nyitott oktatási programsorozatokat is működtetnek, többek között visegrádi 4-es partnerek együttműködésével.

A társulat igazgatója Szögi Csaba (Harangozó Gyula és Imre Zoltán díjas), művészeti vezetője Kun Attila (Harangozó Gyula, Imre Zoltán és Lábán Rudolf díjas).

Részletek hamarosan…