Menü Bezárás

zelda – egy utolsó vad nő / GK Társulat – Manna

Mikor:
2019. 11. 27. @ 19:00 – 20:20
2019-11-27T19:00:00+01:00
2019-11-27T20:20:00+01:00
Költség:
3000 Ft

William Luce: zelda – egy utolsó vad nő

A GK Társulat és a Manna produkciója

– onewoman show egy utolsó felvonásban –

1948. március 10-én késő éjszaka tűz ütött ki az Asheville-i Highland Pszichiátria főépületében. A tűz váratlanul gyorsan terjedt. A tűzoltók erőfeszítései ellenére kilenc beteg meghalt. A tűzvész áldozatai között volt a világhírű író, F. Scott Fitzgerald felesége, Zelda. Holttestét csak a papucsa alapján sikerült azonosítani.

„Ismeritek Zelda Sayre-t? Más néven Zelda Fitzgeraldot? Vagy Mrs. F. Scott Fitzgeraldot? Igen, igen A nagy Gatsby írójának a feleségét? Tényleg igaz a híres mondás, hogy minden sikeres férfi mögött ott áll az a bizonyos nő? Tényleg Zelda írásait, gondolatait használta fel, mert a legjobb a családból plagizálni? Tényleg ő vitte vissza egy álomhoz Zeldát, ami miatt, amibe beleőrült? Tényleg ilyen a Gatsby- életmód?” (Fróna Andrea – Nézőtér)

„Az önfeltárás kegyetlen folyamata közben azonban Zelda végig humoros és önironikus marad, megőrzi azt a bizonyos belső tartást, ami már a belépésekor jellemezte. Olyan megkérdőjelezhetetlen intenzitású energiával tér vissza a belső kutatás egy-egy fájdalmas momentuma után, hogy érthetővé válik, mennyire megérdemli az alcímben megelőlegezett utolsó vad jelzőt.” (Nagy Klára – szinhaz.net)

„Ritkán ér össze ennyire valakinél a hang, a mozgás és a jelenlét ereje. Komoly társadalomkritika összegződik a személyes sorsban.” (Török Ákos – Tánckritika)

Zelda: Horváth Lili
Fordító – dramaturg: Zöldi Gergely
Jelmez: Béres Móni
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Gergye Krisztián

Az előadás hossza 80 perc.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.mannaprodukcio.hu
www.facebook.com/MannaProdukcio
www.facebook.com/gergyetarsulat

 Jegyek: 
+36 1 999 0661
jegy@bethlenszinhaz.hu