Menü Bezárás

Párbeszéd koncert – az első hang

Mikor:
2017. február 28. @ 19:00 – 21:00
2017-02-28T19:00:00+01:00
2017-02-28T21:00:00+01:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
2000 ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1 342 7163

Dresch Mihály és Tintér Gabriella

A Párbeszéd koncertsorozat nyitó előadása

Új, ezúttal zenei sorozat elindítására vállalkozik a Bethlen Téri Színház. Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. Épp ezért a havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

A Párbeszéd koncertsorozat a hazai dzsesszélet kiemelkedő alakja, Dresch Mihály (szaxofon, furulya) és az elementáris hangú énekes, Tintér Gabriella nem minden napi zenei barangolásával indul útjára.

Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas zenész, érdemes és kiváló művész. A mai magyar dzsessz kiemelkedő alakja, kiváló szaxofonos, aki a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki. Első kvartettjét 1984-ben alapította.

Tintér Gabriella Junior Príma Díjas népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere. Számos zenei felállásban énekelt már, így például a Jánosi Együttes, a Szigony Együttes, a Tatros Együttes és a Szeret Zenekar. Nemrég létrehozta saját csapatát Tint’íz Band néven és az első lemezével Gramofon-díjas Oláh Gipsy Beats formáció tagjaként is bizonyított.

„Nagyon örültem, amikor Szögi Csaba barátom felkeresett, miszerint szeretne egy párbeszédes koncertet létrehozni, melyben két, más zenei világból érkező előadó művész kommunikál egymással és a közönséggel. Dresch Misivel fogjuk ezt a csodálatos zenei barangolást véghezvinni: különböző zenei stílusok, népdalok eredetiben és kicsit másképpen is. Egy nagyon érdekes fúzióban lesz részünk. Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel!” (Tintér Gabriella Tinti)

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu