Menü Bezárás

Negyed – Miskolci Balett

Mikor:
2019. 11. 19. @ 19:00 – 19:50
2019-11-19T19:00:00+01:00
2019-11-19T19:50:00+01:00
Költség:
2000 Ft

a Miskolci Nemzeti Színház – Miskolci Balett előadása

A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja

Előadás a barátságról és annak küzdelmeiről. A barátságról, amely sokszor áldozatokkal jár, a barátságról, amiért gyakran küzdeni kell. Négy különböző típusú, karakterű, származású ember története. Hogyan küzdi be magát egy idegen a már összeszokott közösségbe? Melyek azok az előítéletek, amelyek gátolják az erőszakmentes emberi kommunikációt? Miért nem akarják megérteni egymást különböző kulturális hátterű emberek? Történet küzdelemről, elfogadásról, harcról, önmagunk és a többi ember megbecsüléséről.

Idegen: Dávid Patrik
D D: Dragos Dániel
B D: Bolla Dániel
GdV: Guido Di Vona

Díszlet-jelmeztervező: Kozma Attila
Koreográfus asszisztens: Fűzi Attila
Zene: montázs/Jan Garbarek
Világítás: Dragos Dániel
Ügyelő-Asszisztens: Fűzi Attila
Koreográfus-rendező: Kozma Attila

Az előadás hossza 50 perc.

A Miskolci Nemzeti Színház tánctagozatából 2013. április 28-án, a Tánc világnapjának előestéjén megalakult Miskolci Balett, az ország egyik legfiatalabb balett együttese. Kozma Attila művészeti vezető szakmai irányításával klasszikus és kortárs táncszínházi produkciókat hoznak létre. A Miskolci Balett saját bemutatóival igyekszik szerves részét képezni Miskolc kulturális életének.

Sissi Őszi Tánchét
November 16. és 24. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.
A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti – táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.facebook.com/miskolcibalett
sot7fesztival.blogspot.com

Jegyek:
+36 1 999 0661
jegy@bethlenszinhaz.hu