Menü Bezárás

Desdemonium – IN-PACT

Mikor:
2020. február 06. @ 19:00 – 19:50
2020-02-06T19:00:00+01:00
2020-02-06T19:50:00+01:00
Költség:
3000 Ft

Könnyebb feladni magunkat és mások alapvetései szerint élni, vagy megéri küzdeni identitásunkért? Tényleg a saját értékrendszerünk szerint élünk, vagy nem is tudatosítjuk, hogy mások életéhez alakítjuk a miénket?

Az alkotók, egy operaénekes és egy táncművész, egyedülálló duójukban Rossini Othello című operájából Desdemona karakterét ragadják ki és illesztik be a mai korba.

„… Mónika táncol, énekel, sűrű-szövésű, mélyre hatoló hangjával csábít, szenved, varázsol… küzd a mindnyájunkbanbenne rejlő Desdemonáért… Gábor akarva-akaratlan irányító-szenvedője a cselekménynek, szó szerint hátán cipeli a történetet, segít, támogat, táncol és énekel. Kettősük megmutatja, mit hiányolunk, mitől vagyunk kiszolgáltatottak, mit keresünk örökké férfi és nő kapcsolatrendszerében…” (Irsai Péter)

Előadók/Alkotók: Kertész Mónika, Halász Gábor
Hárfa: Goda Sára
Elektronikus zene: Halász Gábor
Zenei részletek: GioachinoRossini, Antonio Vivaldi és Francesco Gasparini

Az előadás a Bethlen Téri Színház Ambíció tehetségprogramjának keretében került bemutatásra.

Külön köszönet: SÍN Kulturális Központ, Bakelit Multi Art Center

Az előadás hossza 50 perc.

12 éves kortól ajánlott.

Figyelmeztetés: az előadásban stroboszkópot használunk, az előadás megtekintését kisgyermekek, várandósok, epilepsziások és pacemakerrel élők számára nem javasoljuk.

Az IN-PACT /Interdisciplinary Performing Arts Collective/ létrehozói, Kertész Mónika operaénekes és Halász Gábor táncművész-koreográfus, visszanyúlva a klasszikus kultúra gyökereihez, megteremtik az átjárást, összefonódást és fúziót az egymástól eltávolodott és jelen korunk előadóművészeti ágai között. Az IN-PACT azzal a céllal jött létre, hogy különböző műfajokat egyesítsen, melyek kiegészítik és támogatják egymást az előadói térben, hogy valami teljesen újat hozhassanak létre, ezzel minél szélesebb érdeklődési körű közönséget  megérintve. A produkciókban komoly-, kortárs és elektronikus zene, élő énekhang, beszédhang, tánc-, mozgás- és színházművészet, illetve digitális audiovizuális művészet jelenik meg. A művészek célja többek között saját korlátaik feloldása, a megszokott előadó-, ésalkotóművészi közegből való kilépés, és a különbözőségek közötti párbeszéd. Inspiratív és támogató szféra létrehozásával közösségi alkotási folyamat zajlik címkék nélküli, és műfaji meghatározásokat kerülő produkciók létrehozására törekedve.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.facebook.com/in-pact 

Jegyek:
jegy@bethlenszinhaz.hu
+36 1 999 0661