Ambíció tehetségprogram

Ambíció sorozatunkban fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül.
A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem vagy csak korlátozottan adódik. Színházunk egyenlő feltételeket biztosít minden pályázónak nemtől, kortól és színpadi tapasztalattól függetlenül. Nem titkolt célunk továbbá, hogy az Ambíció sorozattal a szakmai közönséget is megszólítva, az alkotókat újabb lehetőségekhez juttassuk.
A 2018-2019-es évadban a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzünk műsorra, amelyek közt lesz tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is.

2018-2019-es bemutatók

Kelet-Nyugati Alkotóműhely: Felejtő

bemutató: 2018. szeptember 27.
további előadás: 2018. szeptember 28

IN-PACT: Desdemonium

bemutató: 2018. október 18.
további előadás: 2019. január 19.

Lior Lazarof: Halved

bemutató: 2018. november 27.
további előadás: 2018. november 28.

Foundry Dance Theater: Lélekvesztő

bemutató: 2018. december 11.
további előadás: 2019. április 15.

Stern Lili: LOOP POOL

bemutató: 2019. március 6.
további előadás: 2019. március 7.

Pétery Melinda: Tehetetlen tudat és Notre Dance: (te)nder

bemutató: 2019. március 19.
további előadás: 2019. március 20.2019-2020-as bemutató

K. Szabó Csenger: Rozsdás éberség

bemutató: 2019. szeptember 21.

Aktuális előadások

feb
6
csü
Desdemonium – IN-PACT
feb 6 @ 19:00 – 19:50

Könnyebb feladni magunkat és mások alapvetései szerint élni, vagy megéri küzdeni identitásunkért? Tényleg a saját értékrendszerünk szerint élünk, vagy nem is tudatosítjuk, hogy mások életéhez alakítjuk a miénket?

Az alkotók, egy operaénekes és egy táncművész, egyedülálló duójukban Rossini Othello című operájából Desdemona karakterét ragadják ki és illesztik be a mai korba.

„… Mónika táncol, énekel, sűrű-szövésű, mélyre hatoló hangjával csábít, szenved, varázsol… küzd a mindnyájunkbanbenne rejlő Desdemonáért… Gábor akarva-akaratlan irányító-szenvedője a cselekménynek, szó szerint hátán cipeli a történetet, segít, támogat, táncol és énekel. Kettősük megmutatja, mit hiányolunk, mitől vagyunk kiszolgáltatottak, mit keresünk örökké férfi és nő kapcsolatrendszerében…” (Irsai Péter)

Előadók/Alkotók: Kertész Mónika, Halász Gábor
Hárfa: Goda Sára
Elektronikus zene: Halász Gábor
Zenei részletek: GioachinoRossini, Antonio Vivaldi és Francesco Gasparini

Az előadás a Bethlen Téri Színház Ambíció tehetségprogramjának keretében került bemutatásra.

Külön köszönet: SÍN Kulturális Központ, Bakelit Multi Art Center

Az előadás hossza 50 perc.

12 éves kortól ajánlott.

Figyelmeztetés: az előadásban stroboszkópot használunk, az előadás megtekintését kisgyermekek, várandósok, epilepsziások és pacemakerrel élők számára nem javasoljuk.

Az IN-PACT /Interdisciplinary Performing Arts Collective/ létrehozói, Kertész Mónika operaénekes és Halász Gábor táncművész-koreográfus, visszanyúlva a klasszikus kultúra gyökereihez, megteremtik az átjárást, összefonódást és fúziót az egymástól eltávolodott és jelen korunk előadóművészeti ágai között. Az IN-PACT azzal a céllal jött létre, hogy különböző műfajokat egyesítsen, melyek kiegészítik és támogatják egymást az előadói térben, hogy valami teljesen újat hozhassanak létre, ezzel minél szélesebb érdeklődési körű közönséget  megérintve. A produkciókban komoly-, kortárs és elektronikus zene, élő énekhang, beszédhang, tánc-, mozgás- és színházművészet, illetve digitális audiovizuális művészet jelenik meg. A művészek célja többek között saját korlátaik feloldása, a megszokott előadó-, ésalkotóművészi közegből való kilépés, és a különbözőségek közötti párbeszéd. Inspiratív és támogató szféra létrehozásával közösségi alkotási folyamat zajlik címkék nélküli, és műfaji meghatározásokat kerülő produkciók létrehozására törekedve.

További információ:
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.facebook.hu/in-pact

Jegyek:
jegy@bethlenszinhaz.hu
+36 1 999 06 61