Menü Bezárás

Február 4-én indul a tavaszi Dance Open a Közép-Európa Táncszínház szervezésében

A Közép-Európa Táncszínház 2012 októberében hagyományteremtő céllal útjára indította új képzési programját, amit egy három napos intenzív kurzus, a DO PLUSZ zárt decemberben. Célja, hogy heti rendszerességgel, mindenki számára elérhető tréningeket biztosítsanak a tánc iránt érdeklődők számára.

A tavaszi ciklus február 4-én Bakó Gábor művészi jazztánc óráival indul, majd március 4-től Hámor József kortárs tánc tréningjeivel kiegészülve május 27-ig tart, hétfőnként.

A tavaszi kurzusok 2013. február 4-én indulnak és május 27-ig tartanak.

18.30- 20.00 Hámor József – Kortárs tánc mozdulatok a zenében (március 4-től)
20.30- 22.00 Bakó Gábor – Művészi jazztánc
Óradíj:

1 alkalom: 1800 Ft

5 alkalmas bérlet: 8000 Ft (azaz: 1600 Ft /alkalom)

10 alkalmas bérlet: 14000 Ft (azaz: 1400 Ft /alkalom)

Az órák 90 percesek, a bérletek mesterekként értendők.

Helyszín: Bethlen Téri Színház (1071 Budapest, Bethlen tér 3.)

Jelentkezés és további információ: cedt@chello.hu, +36 30 456 3885

BAKÓ GÁBOR
Művészi jazztánc
Virtuóz, energikus, robbanékony!

A hazai táncélet jeles képviselője, amelynek elismeréseként EuroPAS díjjal tüntették ki. Számos nagysikerű magyar és külföldi zenés darab koreográfusa, társrendezője. 26 éve tanít, képez táncosokat. 11 éven át a Győri Nemzeti Színház vezető koreográfusa volt. Jazztánc vonalon a régi és az új stílusokból egy önálló jelrendszer kifejlesztésén dolgozik nagy hangsúlyt fektetve a klasszikus balett alapokra. Néhol virtuóz, energikus, robbanékony, máshol lassú és kifinomult mozdulatokkal tölti be a mozgásteret, amely jelentősen fejleszti a fizikai állóképességet. Lendületes forgás- és ugráskombinációkkal dolgozik igen széles skálájú jazz zenékre, használva a zenei súlyokat, valamint a zenei színeket. Napról napra fejleszti növendékeit, hosszú távon gondolkodik. Sok egykori növendéke komoly együttesekben táncol. Kitartásuk, kondíciójuk, állhatatosságuk elsőrangú.

HÁMOR JÓZSEF
Kortárs tánc mozdulatok a zenében
Koordináció, testtudat, ritmus!

Hámor József a Gangaray Dance Company művészeti vezetője. 1994-ben végezett a Magyar Táncművészeti Főiskolán, majd  a Magyar Fesztivál Balett, Experidance, Miskolci Táncszínház, Frenák Pál Társulat, Budapest Táncszínház, PR Evolution Company, Pataky Klári Társulat, Gergye Krisztián Társulat, Bozsik Yvette Társulat, Duda Éva Társulat előadásaiban vett részt. 2006 óta a Közép-Európa Táncszínház egyik állandó tréningvezetője Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas. Az órák során cél a koordinációs képesség, a testtudat és a ritmusérzék fejlesztése a tánc nyelvén keresztül. A tréninggyakorlatok, a tánckombinációk és a kisebb koreográfiák által a résztvevőket egy „kellemesen kemény” fizikai élményben részesülnek. 

Kapcsolódó bejegyzések