Bethlen Téri Színház

+36 1 342 7163 | info@bethlenszinhaz.hu

Találkozások

2015 tavaszán a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület pályázatot írt ki fiatal alkotók részére, Találkozások címmel:pályájuk elején járó rendezők vagy leendő színházi rendezők pályázhattak, egy kétszereplős darabbal. Cél volt a korosztályok, a tapasztalatok találkoztatása is, továbbá meghatároztak egy fontos kritériumot: a két választott színész között legalább két generációnyi korkülönbségnek kell lennie.

Tavasszal elsőként Valcz Péter rendezését mutatták be a Bethlen Téri Színházban, ahol Jordán Tamás mentorálásával, illetve a Junior Prima-díjas Grisnik Petra és a Tünet Együttesből ismert Gőz István főszereplésével készült el a világhírű gyurmafilm színpadi változata, a Mary és Max.

A Találkozások második bemutatója egyben évadzáró premier is volt június 30-án. A rendező, Szilágyi Bálint maga fordította Peter Handke Az aranjuezi szép napok című darabját, amelynek szerepeit Eke Angéla és Zsótér Sándor alakítják. Az előadás különlegessége, hogy Zsótér Sándor nemcsak a férfi főszereplő, hanem a mentor rendező is egyben.

A színház évadkezdő sajtótájékoztatóján kihirdették az újabb Találkozások bemutatókat.

A Találkozások2016 pályázat győztese Lazici Noémi nagyváradi rendező, aki egy kortárs holland drámát visz színpadra, Egy fiú Boszniából címmel. A bemutató decemberben lesz, az előadás szereplői Botos Éva és Árvai Péter, mentor rendezője Szikszai Rémusz. Egy ősbemutató is kapcsolódik a programhoz idén, melynek rendezésére a Manna és a Bethlen Téri Színház egy fiatal rendezőt, Cseh Juditot kért fel. A koprodukciós partnerek egy éve tervezik bemutatni Pataki Éva új színházi darabját, melynek alkotói csapata úgy döntött, hogy ezzel a produkcióval szeretne csatlakozni a tehetséggondozó programhoz. A Nőből is megárt a nagymama című előadásban Tordai Teri a lányával, Horváth Lilivel áll színpadra, a mentor rendező Mészáros Márta.

A 2015/2016-os évadban megvalósult előadások:

Mary és Max (rendező: Valcz Péter)
bemutató: 2016 április 8.

Peter Handke: Az aranjuezi szép napok (rendező: Szilágyi Bálint)
bemutató: 2016 június 30.

A 2016/2017-es évadban megvalósuló előadások:

Egy fiú Boszniából (rendező: Lazici Noémi)

Jóból is megárt a nagymama (rendező: Cseh Judit)

Pályázat 2016