Menü Bezárás

Önkéntesség és közösségi szolgálat

Önkéntesség

Érdekel a színház? Szeretsz új emberekkel megismerkedni? Várjuk lelkes, nyitott, segítőkész, talpraesett emberek jelentkezését, akik szabadidejükben szívesen részt vennének a színház mindennapi életében.
Várjuk segítségedet az előadások, programok lebonyolításában (nézők tájékoztatása, ruhatározás, jegyszedés, beengedés koordinálása, nézőtéri felügyelet), vagy csatlakozz fesztiváljaink egyikének szervező stábjához.

Ezen kívül szívesen látunk, ha blogot írnál, fotóznál, gyermekprogramjainkhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásaink körül vagy külső helyszínű rendezvényeinken segítenél.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, írj magadról néhány sort és fotóddal együtt küldd el a bethlen@bethlenszinhaz.hu e-mail címre. Kérünk, röviden írd le, mik az érdeklődési területeid, mi az, ami az önkéntességben a legjobban érdekel.

Ha szeretnél bepillantást nyerni egy befogadó színház életébe, és magadra ismertél a fentiekben, jelentkezz önkéntesnek a Bethlenbe.

Jelentkezés és bővebb információ:
Posztós Fruzsina
bethlen@bethlenszinhaz.hu

 

Közösségi szolgálat

A Bethlen Téri Színház szívesen fogad önkénteseket és közösségi szolgálatot teljesítő, elsősorban 16. életévüket betöltött tanulókat az alábbi területeken:

 1. Színházi előadások és egyéb programok előkészületeiben való részvétel:
  nézőtéri felügyelő, ültető, jegyszedés, ruhatáros, a közönség tájékoztatása, kérdőívek kitöltése, illetve azok feldolgozása akár itt a helyszínen, akár otthon;
 2. Vasárnap délelőtti családi programokon való részvétel:
 • a szokásos, előadást megelőző feladatok (a közönség fele kisgyermek, ehhez mérten módosul minden szokásos feladat);
 • az előadást követő kézműves foglalkozásban való részvétel (előtte eszközök előkészítése, a foglalkozás után azok elpakolása, közben a gyerekek segítése, akár saját kézműves foglalkozás tartása);
 • a vasárnapi programokon többször segítő diákok jelentkezhetnek segítőnek a színházi táborunkba A júniusban rendezett egyhetes napközis táborba 2 délelőtti és 2 délutáni segítőt várunk (projekt jellegű feladat, egyéni megbeszélés szerint, összesen 25 óra teljesíthető).
 1. Egyéb, nem színházi rendezvényeken való részvétel:
  A szokásos színházi előadások mellett a hétfő délutáni filmklub havonta egyszer, az esti koncertek, délutáni ifjúsági előadások, társasjáték estek, könyvbemutatók és Bethlen Galériában havonta nyíló kiállítások megnyitóján is szívesen vesszük a segítséget.
 2. Egyéni feladatok:
  Fentieken kívül lehetőség van egyéni feladatok vállalására (blogírás, interjúk készítése a fellépő művészekkel, fotózás, grafikai munkák stb.), így várunk minden egyéni ötlettel érkező, lelkes és a színház iránt érdeklődő tanulót.

Gyere és csatlakozz a Bethlen önkénteseinek csapatához! A közösségi szolgálatot teljesítőket nemcsak a letöltött órák aláírásával jutalmazzuk, hanem az előadásokat is megtekinthetitek.

Jelentkezés és bővebb információ:

Meszes Timi
meszestimi@bethlenszinhaz.hu
+36 20 354 9990

A szülői nyilatkozat letölthető innen.